Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2024

Χαλκιδική: Το πόρισμα του πραγματογνώμονα «έδειξε» το γιατί έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.






 
 


Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική στο «μικροσκόπιο» τριπλής εισαγγελικής έρευνας, μετά τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη.

Επιπλέον, έγινε γνωστό το πόρισμα του πραγματογνώμονα που αποκάλυψε το πώς έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.


Πιο αναλυτικά, με βάση το πόρισμα του πραγματογνώμονα της εισαγγελίας Χαλκιδικής, ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη στο λούνα πάρκ στη Χαλκιδική (στο Πευκοχώρι), έγινε εξαιτίας θραύσης της μεταλλικής βάσης της καμπίνας του παιχνιδιού, το οποίο ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων χωρίς καμία πιστοποίηση.

Την Παρασκευή, η εισαγγελία Χαλκιδικής έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο πατέρας του 19χρονου, για διενέργεια ελέγχου στο μοιραίο παιχνίδι του λούνα παρκ από εξειδικευμένο τεχνικό.


Όπως αποκαλύπτει το πόρισμα, η θραύση προήλθε γιατί ήταν παλιό, δηλαδή λόγω γήρανσης και διάβρωσης του μηχανήματος και όχι λόγω της ταχύτητας που υπήρχε.

Εννοείται ότι η ταχύτητα παίζει το δικό της ρόλο για το ότι το παιδί έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και έχασε τη ζωή του.


Ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την εισαγγελία Χαλκιδικής, στα συμπεράσματά του αναφέρει ότι πρόκειται περί ιδιοκατασκευής με συρραφή εξαρτημάτων, κάτι που σημαίνει ότι «αυτοί που έφτιαξαν το μηχάνημα θα μπορούσαν να είχαν προλάβει το οποιοδήποτε ατύχημα γιατί ήξεραν ότι θα χαλάσει το μηχάνημα γιατί οι ίδιοι έκαναν την κατασκευή».

Όσον αφορά την έρευνα της εισαγγελίας, αυτή επεκτείνεται και αφορά τρεις παράλληλες υποθέσεις:Ο θάνατος του παιδιού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε.
Το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ για τη φετινή περίοδο
Το λούνα παρκ ελέγχεται για όλο το παρελθόν, για όλες τις προηγούμενες περιόδους, πώς έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αν είχε πιστοποιήσεις και σχετικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και σε ανακοίνωσή του είχε τονίσει πως «το να είναι σκουριασμένο ένα σίδερο, δεν σημαίνει ότι είναι και ακατάλληλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου