Κυριακή, Σεπτεμβρίου 08, 2024

Ομάδα εκβιαστών έκανε «σεζόν» στη Μύκονο - «Προστασία» σε εστιατόριο της Γλυφάδας και κρεοπωλείο στο Άλιμο Το κύκλωμα εκβιαστών λάμβανε από γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας 200 ευρώ τον μήνα, ενώ από κρεοπωλείο στον Άλιμο λάμβαναν άλλα 200 ευρώ τον μήνα.





astynomia.gr

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Σε Μύκονο και Αθήνα δραστηριοποιείτο το κύκλωμα εκβιαστών που «ξηλώθηκε» σε επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπήκαν στο μικροσκόπιο αναφορές ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων εκβιάζονται με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών είχαν πληροφορία ότι ομάδα μπράβων βρίσκεται στη Μύκονο για «σεζόν» και «προστατεύει» μαγαζιά.


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι από τον Νοέμβριο του 2023 τέσσερα άτομα λάμβαναν χρήματα από καταστηματάρχες. Πριν από τέσσερις ημέρες ακινητοποιήθηκε στην Ηλιούπολη ένας από τους φερόμενους ως δράστες, ο οποίος είχε πάνω του 9.000 ευρώ. Το ίδιο πρωί συνελήφθη και πάλι στην Ηλιούπολη συνεργός του που είχε πάνω του 2.100 ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά. Μία ημέρα νωρίτερα συνελήφθη στη Μύκονο τρίτο άτομο που βρισκόταν μέσα σε κατάστημα για την είσπραξη «προστασίας». Το συγκεκριμένο μαγαζί θα έδινε στο κύκλωμα 2.500 ευρώ για την «προστασία» της καλοκαιρινής περιόδου.

«Μεροκάματο» έπαιρναν και από εστιατόριο σε γνωστή πλατεία της Μυκόνου, από το οποίο ζήτησαν προστασία 6.000 ευρώ για τη θερινή περίοδο. Το ποσό θα εισπράττονταν τμηματικά.





Το κύκλωμα είχε απλώσει τα «δίχτυα» του και στην Αθήνα. Από γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας λάμβαναν 200 ευρώ τον μήνα, ενώ από κρεοπωλείο στον Άλιμο λάμβαναν επίσης 200 ευρώ τον μήνα. Οι συνολικά τέσσερις συλληφθέντες περιγράφονται ως «σκληροί».

Μεταξύ αυτών ένας 38χρονος Αλβανός που είχε απασχολήσει για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ένας 42χρονος Έλληνας που είχε απασχολήσει για εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, μαστροπεία και πλαστογραφία.


Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές και σε οικίες), συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, 3 γεμιστήρες και 3 θήκες πιστολιού, 103 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, ζώνη με θήκη πιστολιού, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια, 8 κινητά τηλέφωνα, ιδιόχειρες σημειώσεις, το χρηματικό ποσό των 31.240 ευρώ και 105 δολαρίων και I.X.E. αυτοκίνητο και 2 μοτοσικλέτες, ως μέσα διάπραξης έκνομων ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου