Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2024

Ο Μητσοτάκης, η «συνταγή Σημίτη» και η τρίτη θητεία Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι παρών ως αρχηγός της Ν.Δ. στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση το 2027.




Eurokinissi | Βασίλης Ρεμπάπης

 

 


Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά τον Κώστα Σημίτη, αρκετοί σχηματίζουν σταδιακά την υποψία ότι θα τον ακολουθήσει και στην… έξοδο. Ότι, δηλαδή, δεν θα διεκδικήσει μια «τρίτη θητεία».

Όπως είναι γνωστό, ο Σημίτης αφού κέρδισε στις εκλογές του 1996 και του 2000, έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου την τρίτη φορά, στις εκλογές του 2004. Αυτοί που επιμένουν, λοιπόν, στις ομοιότητες, υποστηρίζουν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι παρών ως αρχηγός της Ν.Δ. στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση το 2027. Έχοντας δρομολογήσει λίγο νωρίτερα τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού της Ν.Δ..


Συνδέουν, δε, όλα αυτά με την επιχείρηση αποσυμφόρησης της Ν.Δ. από «δελφίνους», η οποία είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Ο «Τζίτζι» στις Βρυξέλλες, ο Δένδιας στην Ηρώδου Αττικού. Σενάρια είναι όλα αυτά, θα δούμε αν αργότερα γίνουν και… κινηματογραφική ταινία.

Κ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου