Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος το 2028 αν χάσω τον Νοέμβριο» (βίντεο) Βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να είναι «επιτυχής» στην κάλπη την ημέρα της ψηφοφορίας, που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου.




AP | Evan Vucci

 
 


Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (22/9), απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2028, αν χάσει στις επερχόμενες κάλπες του Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα αν χάσει, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα «Full Measure» το εξής: «Όχι, δεν θα το κάνω. Νομίζω ότι αυτό θα είναι, αυτό θα είναι. Δεν το βλέπω καθόλου αυτό».


Εντούτοις, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ελπίζει να είναι «επιτυχής» στην κάλπη την ημέρα της ψηφοφορίας, που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Barron's, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στήθος με στήθος με την υποψήφια Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια Πρόεδρο των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, μεταξύ άλλων και στις πολιτείες-«κλειδιά» της μάχης που συχνά κρίνουν τις αμερικανικές εκλογές. Το Δημοκρατικό Κόμμα επανήλθε δυναμικά στην κούρσα των αμερικανικών εκλογών ύστερα από την απόσυρση του εν ενεργεία Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ως υποψηφίου έπειτα από ένα καταστροφικό ντιμπέιτ με τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε από τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί ότι ηττήθηκε, εξοργίζοντας τους υποστηρικτές του και λέγοντας ότι οι εκλογές ήταν «κλεμμένες» και τροφοδοτώντας θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα, στις 6 Ιανουαρίου 2021, ένθερμοι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια, υποκινούμενοι από τους ισχυρισμούς του, να σταματήσουν την πιστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Ντόναλντ Τραμπ, παρ' όλα αυτά, αρνήθηκε κυρίως αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει άνευ όρων το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου