Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2024

Διακοπές τον Σεπτέμβριο: Ο απόλυτος παραθαλάσσιος προορισμός με 40 ευρώ τη βραδιά Ο ιδανικός προορισμός για ονειρεμένες διακοπές τον Σεπτέμβριο με το αυτοκίνητο.


Screenshot: GD Travels Hellas / YouTube

 


Γράφει η Ελένη Μπορμπόλη
 


Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική εποχή για διακοπές, τόσο σε παραθαλάσσιους, όσο και σε ορεινούς προορισμούς. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, ωστόσο καθώς ο καιρός παραμένει καλός, μια εξαιρετική επιλογή είναι η Πρέβεζα, η οποία προσφέρει όλα τα θετικά της πόλης, ενώ παράλληλα διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες και αξιοθέατα.

Η Πρέβεζα είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες με παιδιά αλλά και για όσους αναζητούν κάτι το εναλλακτικό αυτό το καλοκαίρι, αποφεύγοντας τις τουριστικές παγίδες.


Πρόκειται για μια τοποθεσία που ισορροπεί ανάμεσα στο γραφικό και το κοσμοπολίτικο, την χαλαρότητα και τη ζωντάνια, χωρίς ωστόσο ποτέ να είναι επιτηδευμένη και προσφέροντας απλόχερα ποικίλες φυσικές ομορφιές.

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα της πόλεις είναι οι αρκετά προσιτές τιμές της σε εστίαση και διασκέδαση. Ενδεικτικά, για τις ημερομηνίες μεταξύ Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να βρείτε δίκλινα δωμάτια κοντά στη θάλασσα που ξεκινούν από 40 ευρώ τη βραδιά.
Η πόλη της Πρέβεζας

Η καρδιά της Πρέβεζας χτυπάει στο λιμάνι, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα περισσότερα λιμάνια πόλεων αντίστοιχου μεγέθους.  

 


Το λιμάνι της πόλης μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια καρτ-ποστάλ και η πλακόστρωτη περατζάδα σίγουρα θα σας θυμίσει νησί, με τα ωραία μαγαζάκια και τους πλανόδιους μικροπωλητές να συνθέτουν μια ιδιαιτέρως γραφική εικόνα.

Τα καλντερίμια θα σας οδηγήσουν στα πιο «χωμένα» ουζερί και τσιπουράδικα που προτιμούν οι ντόπιοι για τους εκλεκτούς τους μεζέδες, ενώ μέσα στην πλατεία θα δείτε τον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού, με το ηλιακό ρολόι από το 1752 και τον Μητροπολιτικό Ναό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους με την μοναδική ξυλογλυπτική του διακόσμηση.


Δίπλα στο λιμάνι, υπάρχει και λούνα παρκ για τους μικρούς μας φίλους, ενώ τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα το υδάτινο πάρκο με τις νεροτσουλήθρες που λειτουργεί και ως ξενοδοχείο. Για τους πιο περιπετειώδεις, η Πρέβεζα προσφέρει την δυνατότητα και για extreme sports όπως είναι το kite surfing.

Δείτε πανοραμικά πλάνα από την πόλη της Πρέβεζας:







Στην περιοχή επιπλέον υπάρχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά και η εντυπωσιακή πόλη της Αρχαίας Νικόπολης, η οποία ιδρύθηκε από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στην Πρέβεζα θα βρείτε τέλος και πολλά κάστρα που αξίζει να θαυμάσετε, με κυριότερα το Φρούριο της Μπούκας, το κάστρο του Αγίου Ανδρέα και το κάστρο του Παντοκράτορα στην ομώνυμη συνοικία, με τη μαγευτική θέα στο πέλαγος και το ηλιοβασίλεμα.
Παραλίες

Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της χώρας και έχει αναγνωριστεί ως Εθνικό Πάρκο, καθώς εκεί ζουν περίπου 300 διαφορετικά είδη πτηνών, έξι εκ των οποίων είναι υπό εξαφάνιση.

Επιβιβαζόμενος σε μια από τις μίνι κρουαζιέρες που προσφέρονται στο λιμάνι της Πρέβεζας, μπορεί κανείς να δει από χελώνες καρέτα – καρέτα μέχρι και δελφίνια εάν είναι τυχερός.

Όσον αφορά τις βουτιές, αξίζει να επισκεφθείτε την Κυανή Ακτή, με το δάσος από ευκαλύπτους που σχεδόν αγγίζει το κύμα, το Μονολίθι, μια πλατιά παραλία εξωτικής ομορφιάς με λεπτό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά και τον Παντοκράτορα, με τον πλούσιο βυθό, ό,τι πρέπει για καταδύσεις. Η Καστροσυκιά και το Κανάλι είναι δύο ακόμα υπέροχες ακρογιαλιές, αμμώδεις και ιδανικές για τους λάτρεις της… ξαπλώστρας. Οι τιμές φυσικά είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες της Αθήνας.


Όποια όμως παραλία και να επιλέξετε για τις καλοκαιρινές σας βουτιές, δεν πρέπει για κανένα λόγο να παραλείψετε να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά παραθαλάσσια ταβερνάκια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Οι ωραιότερες παραλίες του νομού Πρεβέζης:





Οι γύρω περιοχές

Στην Πρέβεζα υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη που αξίζει να δει κανείς: από μικρά, γραφικά χωριά (μια καλή επιλογή είναι ο Βράχος, ένα παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριουδάκι, που περικλείεται από τα καταγάλανα νερά του Αμβρακικού) μέχρι και παραδεισένιες παραλίες και αρχαιολογικούς τόπους μεγάλης ιστορικής αξίας.


Εάν, όμως, έχει κανείς λίγες μέρες για ξόδεμα, αξίζει να ξεμακρύνει και να επισκεφτεί έστω και για μια μονοήμερη εκδρομή τον Αχέροντα, ο οποίος απέχει κάτι λιγότερο από μια ώρα από την Πρέβεζα. Πρόκειται φυσικά τον γνωστό ποταμό από όπου, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία, ο Χάρος περνούσε με μια βάρκα τους νεκρούς στον κάτω κόσμο.

Ξεκινήστε από το νεκρομαντείο του Αχέροντα, που χρονολογείται περί το 1200 π.Χ. και οι αρχαίοι Έλληνες επισκέπτονταν για να κερδίσουν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους που βρίσκονταν στο βασίλειο του Άδη. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τις πηγές του Αχέροντα, μια τοποθεσία που χαρακτηρίζεται από μια απόκοσμη ομορφιά και προκαλεί δέος ακόμα και στον πλέον ψύχραιμο ταξιδιώτη.

Αξίζει επίσης να ταξιδέψετε και στην πανέμορφη λίμνη του Ζηρού, καθώς και την υπέροχη Πάργα, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. «Κρυμμένη» κάτω από τη σκιά του ενετικού της Κάστρου, η Πάργα έχει ένα διακριτικό άρωμα Ιταλίας, μπλέκοντας την αρχοντική της αρχιτεκτονική με τα μικρά ψαροκάικα που ανέμελα πλέουν δεμένα στο γραφικό της λιμάνι.

Η λίμνη του Ζηρού:

preveza_limni_zirou_ad329.jpg

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΙΜΕΝΤΖΑΣ / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η πόλη της Πάργας:

diakopes_septemvrio_5d260.jpg

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε και την υπέροχη Λευκάδα, με τις περίφημες παραλίες και τα εντυπωσιακά της τοπία, που απέχει μόλις μισή ώρα από την Πρέβεζα.

Τέλος, ένα από τα «κρυφά διαμάντια» της Πρέβεζας είναι ο εντυπωσιακής ομορφιάς είναι ο Κοκκινοπηλός, μια ομάδα κατακόκκινων λόφων που αν και έχει τεράστιο αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον, δεν είναι αρκετά γνωστή, λόγω της δύσκολης πρόσβασης που έχει.

Ο Κοκκινοσπηλός:

kokkinospilos_f7af6.png

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου