Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2024

Γάζα: Αμερικανοϊσραηλινός μεταξύ των 6 νεκρών ομήρων της Χαμάς που βρέθηκαν στη Ράφα Περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.





CNN

 

 

Ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν, ένας Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος της Χαμάς στη Γάζα, πέθανε όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του την Κυριακή (1/9), προκαλώντας οδύνη στις οικογένειες των αιχμαλώτων που φοβούνται ότι ο χρόνος τελειώνει για τους αγαπημένους τους, που απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση πριν από 10 μήνες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε τις σορούς έξι ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα. Οι γονείς του 23χρονου πίεζαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να επιδιώξει μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε την επιστροφή των συγγενών τους και απηύθυναν μια συγκινητική ομιλία στο πρόσφατο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.







«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πολίν είναι συντετριμμένη στην ανακοίνωση του θανάτου του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς, και η οικογένεια σάς ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το CNN.






“With broken hearts, the Goldberg-Polin family is devastated to announce the death of their beloved son and brother, Hersh. The family thanks you all for your love and support and asks for privacy at this time.” pic.twitter.com/sof97ktOf2— Israel ישראל (@Israel) September 1, 2024


Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τους ομήρους στη Γάζα

Οι ταυτότητες των άλλων πέντε ατόμων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Πάντως, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι τα έξι πτώματα ανασύρθηκαν από μια σήραγγα κάτω από τη Ράφα στη νότια Γάζα. «Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν σε μια δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, η οποία απέτισε επίσης φόρο τιμής στους γονείς του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν, προσθέτοντας: «Υπήρξαν θαρραλέοι, σοφοί και ακλόνητοι, ακόμη και όταν υπέμειναν το αδιανόητο. Υπήρξαν ασυγκράτητοι υπερασπιστές του γιου τους και όλων των ομήρων που κρατούνται σε ασυνείδητες συνθήκες».

Επισημαίνεται ότι ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν και οι φίλοι του κρύφτηκαν μέσα σε ένα μικρό καταφύγιο όταν οι ένοπλοι της Χαμάς άρχισαν την επιδρομή απαγωγής και δολοφονίας. Καθώς οι μαχητές άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες στο καταφύγιο, εκείνος έσπευσε να τις απομακρύνει, αλλά τραυματίστηκε στο χέρι, σύμφωνα με μαρτυρία ενός φίλου του.


Η είδηση για περισσότερους θανάτους ομήρων αυξάνει την πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς η οργή στο εσωτερικό του Ισραήλ διογκώνεται για την αποτυχία σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του πρωθυπουργού και των στρατιωτικών ηγετών.


Πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για κατάπαυση του πυρός

Ωστόσο, πλέον αυξάνεται η πίεση και στον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου ο Αμερικανός Πρόεδρος να πιέσει το Ισραήλ για μια διέξοδο από έναν καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έχει φουντώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και απειλεί να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωτική περιφερειακή σύγκρουση. «Μην κάνετε κανένα λάθος, οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για αυτά τα εγκλήματα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για μια συμφωνία που θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στη δήλωσή του για τον θάνατο του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ άρχισε τον πόλεμό του κατά της Χαμάς στη Γάζα μετά τις διασυνοριακές επιθέσεις της μαχητικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου 2023, στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.200 Ισραηλινοί και απήχθησαν ως όμηροι άλλα 250 άτομα, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές. Περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, το οποίο ελέγχει η Χαμάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου