Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024

Νουθεσίες Μαρινάκη σε Κεφαλογιάννη: Να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογουμένων Πώς απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε για τη μετατροπή του γραφείου της Όλγας Κεφαλογιάννη σε «παλάτι» με κόστος 86.000 ευρώ.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 


Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
 


Βαρύ είναι το κλίμα για την Όλγα Κεφαλογιάννη μετά την αποκάλυψη αγορών για το γραφείο της, στο υπουργείο Τουρισμού, ύψους 86.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε χθες, Τετάρτη (18/9) το iEidiseis.gr. Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε σχετικώς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας πως «πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων».

«Το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα υπουργείο που επενδύει στην εξωστρέφεια. Δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα για τους προφανείς λόγους. Σίγουρα πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων, από εκεί και πέρα κρατάμε τη μεγάλη εικόνα όπου δείχνει πως για άλλη μια χρονιά, με συστηματική δουλειά, κατεγράφη ένα ρεκόρ με πολύ μεγάλο όφελος για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση για τους Έλληνες πολίτες στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση που αφορούσε μόνο τα χαλιά, καθώς στη συνέχεια ρωτήθηκε δύο φορές για τις υπόλοιπες αγορές, αποφεύγοντας ωστόσο ν’ απαντήσει, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην απάντηση που είχε δώσει λίγα λεπτά νωρίτερα.


Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 06:16'' του βίντεο:





Σάλος από τα ακριβά γούστα της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η είδηση των αγορών της Όλγας Κεφαλογιάννη για το γραφείο της, επί της Λεωφόρου Αμαλίας 12, κάνει από τις τελευταίες ώρες τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει όταν για την «ανανέωση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών» βγήκαν από τα δημόσια ταμεία 86.557,03 ευρώ, όπως επιβεβαιώνουν οι σχετικές αποφάσεις στη Διαύγεια.

Αναλυτικά:Χαλιά: 17.980 ευρώ
Έπιπλα: 25.000 ευρώ
Εργασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης: 36.952 ευρώ
Κουρτίνες και ταπετσαρίες: 2.575,19 ευρώ
Ραφή και τοποθέτηση κουρτινών: 1.376,40 ευρώ
Τοποθέτηση ταπετσαρίας: 868 ευρώ
Επιδαπέδια φωτιστικά: 1.805,44

Σύμφωνα με το τιμολόγιο που είναι συνημμένο στην ΑΔΑ: 6861465ΧΘΟ-ΖΣΠ στο γραφείο υπουργού τοποθετήθηκαν δύο καναπέδες συνολικής αξίας 7.378 ευρώ, δύο πολυθρόνες συνολικής αξίας 4.929 ευρώ, ένα coffee table (με κάτω καπάκι από μαύρο δρυ και πάνω καπάκι από μάρμαρο Διονύσου) αξίας 2.969,80 ευρώ, μία τραπεζαρία αξίας 3.794,40 ευρώ, έξι καρέκλες τραπεζαρίας συνολικής αξίας 4.136,64 ευρώ και ένα side table (με βάση από μάρμαρο Διονύσου) αξίας 1.401,20 ευρώ.
Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Τουρισμού

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (18/9), το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας για την προμήθεια των χαλιών αξίας 17.980 από την Δέσποινα Μοιραράκη. Όπως σημειώνεται, «κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.

Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου