Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνουν τα «μαχαίρια» για τα οικονομικά – Οι «87» κατηγορούν τον Κασσελάκη ότι «φέσωσε» το κόμμα



Ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης άνοιξε και πάλι μέσα από διαρροές στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά για τα οικονομικά του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζει ότι η νέα πλειοψηφία κινείται στα «τυφλά» σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, ενώ τους επόμενους δύο μήνες είναι το συνέδριο και οι διπλές κάλπες.

Η απάντηση που δίνει η πλευρά των «87» είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στην Κουμουνδούρου και δεν έκανε τίποτα για να τα διορθώσει. Αντίθετα, μάλιστα, λένε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποιες άσκοπες κινήσεις «βάζοντας ακόμα περισσότερο μέσα» το κόμμα.




Λένε μάλιστα ότι το θέμα με τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη λύθηκε και από σήμερα θα μπορεί να προχωρήσει σε οικονομικές κινήσεις για τη σωστή λειτουργία του κόμματος. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι σε 15 ημέρες θα εκταμιευθεί η δόση της κρατικής επιχορήγησης, η ανάληψη των καθηκόντων από τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όπως λένε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του επιχείρησε να «στραγγαλίσει» τα οικονομικά από το κόμμα του.

Στελέχη της ομάδας των «87» πρόσθεταν μάλιστα ότι είναι πρωτοφανές να εμφανίζονται να επιχαίρουν οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη για την κακή κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος θέλει και πάλι να είναι αρχηγός.




Εν τω μεταξύ, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται ο Στέφανος Κασσελάκης να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα, ότι σε διαδικτυακή συνομιλία που είχε χθες, Τετάρτη (18.09.24) με τους βουλευτές που τον στηρίζουν ο πρώην πρόεδρος είπε ότι «θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας και όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, συνεργάτες του του προτείνουν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να ανακοινώσει το Σάββατο που θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή την υποψηφιότητά του, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να το έχει αποφασίσει.

Το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, όπου όπως είναι γνωστό, δεν θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που συζητήθηκαν χθες προκειμένου κάποιος να βάλει υποψηφιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στα κριτήρια διαφάνειας που προτάθηκαν είναι:

– κατάθεση πόθεν έσχες,
– όχι σε δανεισμό, όπως και
– διερεύνηση τυχόν τεραστίων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτές οι προτάσεις θα κατατεθούν μονομερώς από στελέχη της ομάδας των «87» .
Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης ήταν δυστυχώς μία δυσάρεστη έκπληξη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη η οποία κατέθεσε τις προτάσεις και τις υπερασπίστηκε σε συνέντευξή της, απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει «κόφτης» στις υποψηφιότητες για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διαφώνησε με αυτό τον όρο και αναφέρθηκε σε «αναγκαίες προϋποθέσεις». Επεσήμανε ακόμα ότι «το κίνητρό μας δεν είναι ο κ. Κασσελάκης. Καλό είναι να μη βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του και έχει κάνει και μία ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπου το παρουσίασε. Επομένως, δεν έχει να κάνει με ‘’φωτογραφική’’ προϋπόθεση, όπως υπονοήθηκε, αλλά με μία πραγματική αγωνία να μη βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις την επόμενη μέρα, διότι έχουμε βρεθεί συχνά μπροστά σε πολύ δυσάρεστες».

Επί της ουσίας της διαφωνίας με την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου η αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «ο κ. Κασσελάκης ήταν δυστυχώς, παρά τις αρχικές προσδοκίες, μία δυσάρεστη εξέλιξη, για πολιτικούς και αξιακούς λόγους και θέματα που έχουν να κάνουν με το DNA ενός αριστερού, προοδευτικού κόμματος». «Φτάσαμε στο σημείο να μιλάει για ΄΄κουκούλες΄΄, για ΄΄εκτροπή΄΄ και για ΄΄πραξικόπημα΄΄ σε βάρος των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που, όπως τόνισε η ίδια «επίσης έχουν εκλεγεί με κάλπη από τη βάση των μελών του κόμματος» και επειδή δεν του άρεσε μία απόφαση που ελήφθη με πλειοψηφία και δημοκρατικά. «Αυτά καταδεικνύουν ότι δεν σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες ενός χώρου του οποίου ταυτοχρόνως θέλει να ηγηθεί. Και βεβαίως φτάσαμε έως και τις καταγγελίες της κυρίας Νοτοπούλου, αλλά και άλλων, περί εκφοβισμού και αυταρχικών συμπεριφορών» πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο.
Γκλέτσος: Χάσαμε τον Τσίπρα, έναν φυσικό μας ηγέτη

Αλλά και ο υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, μίλησε για τον πρώην πρόεδρο λέγοντας: «Πάθαμε ένα σοκ. Χάσαμε τον φυσικό μας ηγέτη, τον Αλέξη Τσίπρα. Πιαστήκαμε από μία σανίδα σωτηρίας χωρίς να ξέρουμε πολλά γι’ αυτόν. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι νάρκισσος».

«Όταν ξετύλιξε ο Κασσελάκης τι είναι, είδαμε ότι δεν μας κάνει. Ήταν ένας άνθρωπος που περιδιάβαινε τα κανάλια, μίλαγε για τον προσωπικό πλούτο και ευτυχία του. Δεν είναι πολιτικό ον, δεν κάνει για την πολιτική, δεν κάνει για την Αριστερά», υπογράμμισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου