Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2024

Απόστολος Τσιτσιπάς για Στέφανο: «Μου ζήτησε συγνώμη πολλές φορές, είναι παιδί με καλή καρδιά» Οι συγνώμες από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον πατέρα του για το επεισόδιο μεταξύ τους εν ώρα αγώνα.



EUROKINISSI





O Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε για τον γιο του, με τον Έλληνα προπονητή να αναφέρει πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς του ζήτησες πολλές φορές συγνώμη μετά το ξέσπασμα και τις βρισιές προς το πρόσωπο του.

Όλο τον κόσμο του τένις απασχόλησε η είδηση ότι Απόστολος και ο Τσιτσιπάς έχουν χωρίσει επαγγελματικούς δρόμους από το καλοκαίρι, μετά το απίθανο ξέσπασμα του Έλληνα τενίστα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να βρίσει και να διώξει τον πατέρα του από το γήπεδο, ο οποίος ήταν και προπονητής του.


Λίγα 24ωρα αργότερα ο Τσιτσιπάς έκανε γνωστό πως η επαγγελματική συνεργασία τους έφτασε στο τέλος της, ζητώντας δημόσια συγνώμη για την άσχημη κίνηση του, η οποία «δεν με τιμάει σαν προσωπικότητα».

Για το περιστατικό μίλησε για πρώτη φορά ο Απόστολος, ο οποίος τόνισε ότι πολλές φορές τυχαίνει στους αθλητές να βγαίνουν εκτός εαυτού λόγω της έντασης που βιώνουν στο παιχνίδι, ενώ επισήμανε ότι ο γιος του είναι ένας άνθρωπος με καλή ψυχή.


«Οι αθλητές υφίστανται μεγάλη πίεση. Πολλές φορές θα βγουν εκτός εαυτού. Υπάρχει μεγάλη πίεση στη διάρκεια του αγώνα, πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθει ο αθλητής, ούτε ο αθλητής μπορεί να καταλάβει πώς νιώθει η ομάδα του και ιδιαίτερα όταν η ομάδα του είναι οι γονείς του.

Νομίζω είναι θέμα ωρίμανσης. Κάποια στιγμή θα ωριμάσει κάποιος και θα καταλάβει ότι πρέπει να το διαχειριστεί. Ο Στέφανος είναι πολύ καλό παιδί και έχει καλή ψυχή.


Δεν κρίνουμε τον αθλητή, κρίνουμε τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Η συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο Στέφανο, αλλά τον αθλητή. Παραμένει ο ίδιος άνθρωπος Στέφανος.

Μέσα στο γήπεδο πρέπει να γίνει υπεραθλητής, ένα λιοντάρι που πρέπει να παλέψει για να κερδίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες, όχι μία. Δεν είναι το πρόβλημα η συγγνώμη, το πρόβλημα είναι ο ίδιος να καταλάβει πού οφείλεται αυτό» ανέφερε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά.


Μετά το επαγγελματικό «διαζύγιο» με τον Απόστολο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει προσωρινό προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου