Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024

Νέο προσωρινό ΔΣ στην ΕΡΤ...

 


Με νέο διοικητικό σχήμα η ΕΡΤ από τις 16 Σεπτεμβρίου μετά και τη λήξη της θητείας του προέδρου Κ. Ζούλα και των μελών Νίνου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη. Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ...

και εκκρεμούν οι προφορικές εξετάσεις και η συνέντευξη με τον αρμόδιο υφυπουργό...

Για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, με προσωρινή θητεία, προορίζεται ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος, μέχρι την προκήρυξη της θέσης από το ΑΣΕΠ. H διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη. Θα πρέπει όμως με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού να οριστούν άλλα δύο μέλη. Η νέα σύνθεση του ΔΣ θα πρέπει να τύχει της έγκρισης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά την παρουσίαση των βιογραφικών και την ακρόαση των νέων μελών, που θα έχουν οριστική θητεία. Συνεπώς, αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα ο διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για τη θέση του CEO, το πρόβλημα θα παραμείνει.

Η διαδρομή του ΔΣ της ΕΡΤ κατά την πενταετία διακυβέρνησης ΝΔ έχει ως εξής:


– Στις 11/10/2019, με πρόταση της κυβέρνησης της ΝΔ και ύστερα από έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πρόεδρος ορίζεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Γαμπρίτσος (ανώτατο διευθυντικό στέλεχος τηλεοπτικών εταιρειών) και μέλη οι Νίνο Ελματζιόγλου (τηλεοπτικός παραγωγός), Ιωάννα Στεφανάκη (νομικός), Δημήτρης Παπαδημητρίου (συνθέτης [15/12/2023]) και Αριστοτέλης Μεταξάς (εικονολήπτης), ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων.

– Στις 16 Ιουνίου 2022 εισήλθαν στο ΔΣ της ΕΡΤ τα δύο εκλεγμένα μέλη από την πλευρά των εργαζομένων, ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας και ο σκηνοθέτης Μανόλης Παπανικήτας, για πενταετή θητεία, έως το 2027.

– Στις 15/12/2023, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, ορίστηκε προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος η Κατερίνα Κασκανιώτη, κορυφαίο στέλεχος στη συνδρομητική τηλεόραση και στις παραγωγές προγραμμάτων, για «ανώτατο διάστημα έξι μηνών», το οποίο στη συνέχεια παρατάθηκε έως τις 15/12/2024. Η Κατερίνα Κασκανιώτη ανέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος τον Μάιο του 2022 Γιώργου Γαμπρίτσου.

– Στις 20/6/2024 ορίστηκε το τελευταίο ΔΣ της ΕΡΤ με τον Κωνσταντίνο Ζούλα ως πρόεδρο (λήξη θητείας 16/9/2024), την Κατερίνα Κασκανιώτη ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλο (λήξη θητείας 15/12/2024) και μέλη τους Νίνο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη, (16/9/2024), Ελένη Πατεροπούλου (19/6/2029) στη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τους εκλεγμένους από τους εργαζομένους Γιάννη Δάρρα και Μανόλη Παπανικήτα (21/6/2027)...

Τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου