Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Λογαριασμοί Ίντερνετ: Ποιοι μειώνονται από την κατάργηση φόρου Ανακοινώθηκε η κατάργηση του ειδικού φόρου σταθερής τηλεφωνίας και επηρεάζει συγκεκριμένους λογαριασμούς.






 

 

Μειώσεις αναμένονται σε λογαριασμούς Ίντερνετ μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2024.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις για τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, από το βήμα της ΔΕΘ, ανακοινώθηκε η κατάργηση του ειδικού φόρου σταθερής τηλεφωνίας, ο οποίος ανερχόταν σε 5% και επιβαλλόταν στις συνδέσεις οπτικής ίνας με ταχύτητες άνω των 100 Mbps.


Προς το παρόν δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της ψηφιοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και στη στήριξη της ευρυζωνικότητας υψηλών ταχυτήτων.


Να υπενθυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μέσα στο Καλοκαίρι πρόγραμμα voucher ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της χρήσης ταχύτατου ίντερνετ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το «Σχέδιο Voucher Gigabit» αποσκοπεί στη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, αναφερόταν πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι έτοιμο για να προσφέρει το νέο κουπόνι Gigabit Voucher, την επιδότηση για την οπτική ίνα υπερυψηλών ταχυτήτων. Θα γίνεται ξανά αίτηση με τη χρήση κωδικών Taxisnet και οι δικαιούχοι θα είναι και ιδιώτες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κριτήρια, καθώς μόλις εγκρίθηκε το ποσό από την Ε.Ε.


Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) και στοχεύει να βοηθήσει να εγγραφούν οι δικαιούχοι σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν ταχύτητα καταφόρτωσης τουλάχιστον 250 Mbps ή συμμετρικές ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps. Η ενίσχυση θα παρέχεται μέσω voucher-κουπόνια, τα οποία θα καλύπτουν έως και το 50% των επιλέξιμων δαπανών, με μέγιστο ποσό τα 200 ευρώ ανά κουπόνι, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες.

Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου