Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Νικητής ο Τιερί Νεβίλ και ολοκληρωτική κυριαρχία της Hyundai στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 (βίντεο) Ο Νεβίλ λύγισε σε ένα δραματικό φινάλε τον Οζιέ, ενώ στις 3 πρώτες θέσεις του αγώνα τερμάτισαν ισάριθμα Hyundai. Καλύτερος Έλληνας ο Ρουστέμης με Skoda Fabia RS Rally2.



EKO Acropolis Rally

 

 



Mε ένα τουμπάρισμα του Σεμπαστιάν Οζιέ, που σημειώθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ήρθαν -στην κυριολεξία- τα πάνω κάτω και νίκησε τελικά ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 N Rally 1.



O θρίαμβος για την κορεάτικη ομάδα συμπληρώθηκε με τη δεύτερη και την τρίτη θέση που κατέλαβαν αντίστοιχα οι εργοστασιακοί οδηγοί της Ντάνι Σόρντο και Οτ Τάνακ. Πρώτος Έλληνας οδηγός ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης στο τιμόνι ενός Skoda Fabia Rally2, που κατατάχθηκε 12ος στη γενική του εθνικού μας αγώνα.





🏆🎉 Το έκαναν ξανά!“1-2-3” για τη @HMSGOfficial στο EKO @AcropolisRally 2024 με μεγάλο θριαμβευτή τον 🥇 @thierryneuville!-----🏆🎉 They've done it again!@HMSGOfficial secured a '1-2-3' finish at the EKO @AcropolisRally 2024, with 🥇 @thierryneuville claiming his 2nd… pic.twitter.com/znr1jbLNnY— EKO Acropolis Rally (@AcropolisRally) September 8, 2024

Ο Νέβιλ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος WRC με 192 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά του από τους βασικούς του ανταγωνιστές Τάνακ και Οζιέ, που έχουν αντίστοιχα 158 και 154 βαθμούς. Έτσι, μπορεί να ελπίζει βάσιμα ο 36χρονος Βέλγος οδηγός της Hyundai για την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου στο WRC, καθώς απομένουν μόνον τρεις αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση του. Ενδεχομένως να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο στο Ράλλυ Χιλής, που πραγματοποιείται το διάστημα 26 έως 29 Σεπτεμβρίου. Μεγάλη μάχη θα δοθεί και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όπου η Hyundai προηγείται με 445 βαθμούς της Toyota με 410 βαθμούς, ενώ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά στην τρίτη θέση η Ford M-Sport με 226 βαθμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου