Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

«Μαύρο» στη διαφάνεια από το ΕΣΡ...

 


Μείζον θέμα η διακοπή ανάρτησης των αποφάσεων από την Αρχή...

Μείζον θέμα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος συνιστά η απόφαση που ελήφθη, χωρίς να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Αρχής, σύμφωνα με την οποία δεν θα αναρτώνται στη «Διαύγεια» οι αποφάσεις που αφορούν στα ΜΜΕ. 

Το ΕΣΡ δεν έχει αναρτήσει τη σχετική γνωμοδότηση του συνεργαζόμενου προσώπου με την Αρχή και δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής και φυσικά των δημοσιογράφων για την απόφαση αυτή, διακόπτοντας επί της ουσίας την πληροφόρηση των πολιτών υπό το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων.

Η γνωμοδότηση του εξωτερικού συνεργάτη της Αρχής αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά για τη δημοσίευση των αποφάσεων στη «Διαύγεια» από το ΕΣΡ και ως εκ τούτου σταμάτησε η ανάρτησή τους! 

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως η απόφαση ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο χωρίς να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Αρχής, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΣΡ και χωρίς να υπάρξει αίτημα προς την αρμόδια Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να εκφράσει την άποψή της με τον πλέον επίσημο και τεκμηριωμένο τρόπο. 

Το θέμα αναμένεται να τεθεί από την ΕΙΤΗΣΕΕ, ενώ δεν εντυπωσιάζει πλέον η σιωπή της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στα ζητήματα αυτά. Σημειώνεται πως ο νόμος της «Διαύγειας» είχε ήδη αλλοιωθεί σε σημαντικό βαθμό και από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να μην αναρτώνται στη «Διαύγεια» τα ποσά για τις παραγωγές που εγκρίνονται...

Τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου