Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

ΟΗΕ: Η Αναλένα Μπέρμποκ «πυροβολεί» τον Πούτιν για τις απαγωγές παιδιών στην Ουκρανία Σκληρή γλώσσα κατά του Ρώσου προέδρου από την υπουργό Εξωτερικών τη Γερμανίας, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Βλολές και στον πρέσβη της Ρωσίας στον ΟΗΕ






Άστραψε και βρόντηξε η Πράσινη υπουργός Εξωτερικών τη Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ εκτοξεύοντας πυρά κατά του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Νέα Υόρκη.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, η 43χρονη Αναλένα έσταξε δηλητήριο για τον Πούτιν ενώ μαίνεται ο ρωσικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας.


Απευθυνόμενη στον Ρώσο πρέσβη στον ΟΗΕ, Wasili Nebensja, η Πράσινη υπουργός της Γερμανίας δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για τον πρόεδρο Πούτιν. «Μπορείς να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Ο ισχυρότερος άντρας στη χώρα σας μπορεί να κρυφτεί πίσω από έφηβες που έχει απαγάγει. Αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον κόσμο».





Wow. Germany‘s Foreign Minister Annalena Baerbock just attacked the Russian Ambassador + President Putin directly at the UN Security Council. "You can fool yourself: The strongest man of your country can hide behind teenager girls who he kidnapped. But you cannot fool the world" pic.twitter.com/qy9zfOoacx— Bastian Brauns (@BastianBrauns) September 24, 2024


Σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης, οι Ρώσοι έχουν απαγάγει τουλάχιστον 19.500 παιδιά από την έναρξη της πολέμου και λιγότερα από 400 έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους μέχρι στιγμής. Ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναφέρει ότι ορισμένα από τα παιδιά αυτά εμφανίστηκαν σε ιστότοπους υιοθεσίας.


Σημειώνεται ότι, τον Μάρτιο του 2023, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν και της Ρωσίδας Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα για φερόμενες αναγκαστικές απελάσεις παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

«Η Ρωσία διαπράττει αυτά τα εγκλήματα εδώ και 923 ημέρες, παιδιά έχουν απαχθεί και βασανιστεί επί 923 ημέρες. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να επιστρέψουν τα παιδιά στις οικογένειές τους», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Το σχετικό δημοσίευμα σχολιάζει το γεγονός ότι η Μπέρμποκ δεν δίστασε να μιλήσει έξω από τα δόντια στον Ρώσο πρέσβη του ΟΗΕ, Wasili Nebensja.

«Ο πρεσβευτής της Ρωσίας αποχωρεί πάντα από την αίθουσα αφού πρώτα έχει εκφωνήσει την ομιλία του από το βήμα του ΟΗΕ, το έχουμε δει μάλιστα μερικές φορές μέχρι τώρα, όπως και τώρα αποχώρησε από την αίθουσα μετά την ομιλία του».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «T-Online», η Μπέρμποκ είχε και λεκτική αντιπαράθεση με Ρώσο δημοσιογράφο.

Ρεπόρτερ από το πρώτο κανάλι της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης προσπάθησε να προσεγγίσει την Μπέρμποκ προκειμένου, πιθανότητα, να της κάνει μία ερώτηση την ώρα που έκανε δηλώσεις σε Γερμανούς δημοσιογράφους. Επιπλέον, ήθελε να βρίσκεται στο πλευρό της πριν από τη δήλωσή της.



Αφού οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησαν από τον άνδρα να πάει στο σημείο όπου βρίσκονται και οι άλλοι δημοσιογράφοι, η Μπέρμποκ δεν άντεξε και παρενέβη η ίδια: απαίτησε να πάει ο δημοσιογράφος εκεί όπου ήταν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.

«Καλημέρα και από εμένα, εδώ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το μέρος όπου τα γεγονότα που συμβαίνουν φαίνονται πιο καθαρά. Μπορείτε προφανώς να το δείτε αυτό. Τόσο μικρά πράγματα όπως οι συνεντεύξεις Τύπου, που αν δεν είναι όλοι πρόθυμοι να τηρήσουν τους κανόνες, η διεθνής κοινότητα μπορεί να έχει άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει».

Ήταν μια σαφής αναφορά της Μπέρμποκ στον πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας, όπως γράφει τη εφημερίδα Bild.

Στην ομιλία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε βασικά σημεία για πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: «Ειρήνη σημαίνει ότι η ύπαρξη της Ουκρανίας ως ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας είναι εγγυημένη. Σημαίνει εγγυήσεις ασφαλείας. Και επίσης: Όταν μιλάμε για ειρήνη, σημαίνει για την Ουκρανία μπορεί να είναι σίγουρη ότι το τέλος των εχθροπραξιών, δεν σημαίνει άλλον έναν γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία». Το Κρεμλίνο καταστρέφει τα υπόλοιπα τμήματα της Ουκρανίας», πρόσθεσε η Πράσινη υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου