Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2024

Ξέσπασε «μεσσηνιακός πόλεμος» και στη μέση ο Άδωνις Η κόντρα ξεκίνησε με την απόφαση να υποβιβάσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας από άγονο Α' κατηγορίας σε άγονο Β' κατηγορίας.




ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

 


 


Ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη και του γαλάζιου συναδέλφου του από τη Μεσσηνία Μίλτου Χρυσομάλλη έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση του πρώτου να υποβιβάσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας από άγονο Α' κατηγορίας σε άγονο Β' κατηγορίας, εξέλιξη που περιορίζει σημαντικά τα κίνητρα για τους γιατρούς που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο νοσοκομείο.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε την υπογραφή και την αποστολή για δημοσίευση της ΚΥΑ που καθορίζει τις άγονες και προβληματικές υγειονομικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και του νοσοκομείου της Καλαμάτας.


Ο κ. Χρυσομάλλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Άδ. Γεωργιάδη, στον οποίον εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς η Μεσσηνία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα αδυναμίας κάλυψης των θέσεων ιατρών που προκηρύσσονται με τους νομούς Λακωνίας, Ηλείας και Αρκαδίας!

Χθες, τη σκυτάλη πήραν οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας, οι οποίοι, σε ψήφισμα-απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Σωματείου τους, δήλωσαν εγγράφως την πρόθεση να παραιτηθούν εάν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν διορθώσει την απόφασή του με την οποία το Νοσοκομείο υποβιβάστηκε από άγονο Α’ κατηγορίας σε Β’ κατηγορίας. Το Σωματείο διοργανώνει διαμαρτυρία, στην είσοδο του Νοσοκομείου, την Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι και καλεί σε συμμετοχή τους πολίτες και τους φορείς, από τους οποίους επίσης ζητά να συνυπογράψουν το ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευση.


Υ.Γ. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση Γεωργιάδη αφορά το νοσοκομείο της σαμαρικής Καλαμάτας, μάλλον θα είναι τυχαίο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου