Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2024

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία από ΠΑΜΕ, συνδικάτα και σωματεία στο κέντρο για τη ΔΕΘ- Πορεία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ– “Η ακρίβεια μας τσακίζει” (video)






Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ και την παρουσία Μητσοτάκη στην πόλη.


Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, εμποροϋπάλληλοι, σωματεία της ΛΑΡΚΟ αλλά και μέλη της ΕΔΥΕΘ. Του κυρίου όγκου των διαδηλωτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο προηγούνται διανομείς με τις μηχανές τους και ομάδα διαδηλωτών που κρατούν την παλαιστινιακή σημαία.


Το παρών στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη νότια πύλη της ΔΕΘ, από όπου και ξεκίνησε η πορεία, έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημητρης Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ είναι παρών στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Παλεύουμε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσουν αυτοί οι αγώνες μεγαλύτερο δυναμισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας ο οποιος συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων και άκουσε τα προβλήματα των κλάδων τους.

Αυξήσεις μισθών και συντάξεωνσυλλογικές συμβάσεις εργασίας, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους, είναι μερικά από τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών.

Η πορεία κινήθηκε στην οδό Τσιμισκη με μέτωπο δυτικά, ενώ ολοκληρώθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Δωδεκανήσου.

Δείτε βίντεο:

 




Πορεία μελών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ.


Εργαζόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα κρατώντας στα χέρια πανο και πλακάτ, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ζητώντας παράλληλα καλύτερους μισθούς και συντάξεις.





Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνεται δυτικά μέσω των οδών Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Λεωφόρου Νίκης με κατάληξη τον Λευκό Πύργο. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δρόμοι είχαν κλείσει, με την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.











Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο άγαλμα Βενιζέλου.

Λόγω της βροχής, η πορεία ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο.

Δείτε βίντεο του thestival.gr από την πορεία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου