Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Άγρια νύχτα στον Λίβανο: Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ...

 




Εντείνει το Ισραήλ τις από αέρος επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 500, ενώ στους 1.645 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου...

Στόχοι του Ισραήλ εξακολουθούν να είναι τα ηγετικά στελέχη της - μάλιστα, το Νο3 της Οργάνωσης, ο Αλί Καράκι, δέχθηκε στοχευμένη πυραυλική επίθεση - αρχικά ειπώθηκε ότι σκοτώθηκε, στη συνέχεια ότι τραυματίστηκε και αργότερα η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι απλώς βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτζι Χαλέβι ανακοίνωσε ότι το όνομα της επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι «Βέλη του Βορρά». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (2006).

Η σιιτική Οργάνωση απάντησε με την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών που είχαν στόχο το βόρειο και το κεντρικό Ισραήλ, ωστόσο οι περισσότερες εξουδετερώθηκαν από την αεράμυνα και δεν υπήρξαν ισραηλινές απώλειες. Αργά το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες με στόχο να αποδείξουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει οπλισμό μέσα σε σπίτια πολιτών, στο νότιο Λίβανο. Δείτε μία από αυτές τις φωτογραφίες:

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Λιβανέζοι επιχειρούν να διαφύγουν προς το βορρά εν μέσω βομβαρδισμών, δημιουργώντας τεράστιες ουρές και χάος στους δρόμους του νότιου Λιβάνου.

Ο τελευταίος απολογισμός από το Λίβανο ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 492, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά και 58 γυναίκες, και των τραυματιών σε τουλάχιστον 1.645.

IDF: Πλήξαμε περίπου 800 στόχους που συνδέονται με την Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα περίπου 800 στόχους που συνδέονται με το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα. «Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε πυραύλους, εκτοξευτές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως από την κοιλάδα Μπεκάα.

 «Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά» τόνισε ο εκρόσωπος των IDF...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου