Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2024

Κρύβεται σε «ασφαλές καταφύγιο» ο ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ μετά την εξόντωση του Νασράλα «Οι σιωνιστές εγκληματίες δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ», το μήνυμα από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν.




Office of the Iranian Supreme Leader via AP

 

 


Την πεποίθηση πως η εξόντωση του Χασάν Νασράλα δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη δομή του Χεζμπολάχ, εξέφρασε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ωστόσο, η είδηση πως ο Νασράλα είναι πλέον νεκρός, φαίνεται να έχει θορυβήσει τους Ιρανούς, καθώς όπως δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη, ο Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου,


Οι πηγές δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στην Τεχεράνη, προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά την εξόντωση του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης, μετά από πλήγμα στη νότια Βηρυτό την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Χαμενεΐ: Ο Λίβανος θα κάνει τον απόκληρο εισβολέα να μετανιώσει

Παράλληλα, ο Χαμενεΐ έστειλε το μήνυμα ότι «οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο».

Όπως τόνισε ο Ιρανός ηγέτης, «όλες οι δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ» και πρόσθεσε πως «η μοίρα αυτής της περιοχής θα αποφασιστεί από τις δυνάμεις αντίστασης, με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ... Ο Λίβανος θα κάνει τον κακό και απόκληρο εισβολέα να μετανιώσει για τις πράξεις του».


Ακόμη, επισήμανε ότι «η κυρίαρχη τρομοκρατική συμμορία του σιωνιστικού καθεστώτος δεν έχει πάρει μάθημα από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα». Τέλος, συμπλήρωσε ότι «οφείλουν όλοι οι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λιβανέζικου λαού και της Χεζμπολάχ, που είναι υπερήφανοι για τις δυνατότητές τους, και να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το σφετεριστικό, άδικο και κακόβουλο καθεστώς».
Προειδοποίηση Ισραήλ προς πάσα κατεύθυνση

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα.

«Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε», σημείωσε ο στρατηγός Χαλεβί σε ανακοίνωσή του, σε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου