Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2024

Ο Τραμπ περιγράφει τη νέα απόπειρα δολοφονίας: «Άκουσα πυροβολισμούς και με άρπαξαν» Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονόησε πως ζήτησε από τον πρόεδρο Μπάιντεν περισσότερη ασφάλεια.




 
 


Τις λεπτομέρειες γύρω από τη νέα απόπειρα δολοφονίας που φέρεται να έγινε εναντίον την Κυριακή, την ώρα που έπαιζε γκολφ στο ιδιωτικό του γήπεδο, έφερε στο «φως» ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στο X σε ένα live φόρουμ, περιέγραψε όσα συνέβησαν την ώρα που εντοπίστηκε ο «επίδοξος δολοφόνος» του.


«Ήταν κάτι ιδιαίτερο, όλα πήγαν, όμως καλά, οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν εξαιρετική δουλειά και αυτός ο άνθρωπος είναι πλέον στη φυλακή. Ελπίζω να παραμείνει εκεί για καιρό», είπε αρχικά ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών.

Όπως είπε την ώρα που έπαιζε γκολφ, άκουσε ξαφνικά πυροβολισμούς στον αέρα, περίπου τέσσερις ή πέντε. «Ακούστηκαν σαν σφαίρες, αλλά εγώ δεν ήξερα. Οι Μυστικές Υπηρεσίας κατάλαβαν αμέσως τι ήταν και με άρπαξαν», πρόσθεσε.


Η στιγμή της σύλληψης του υπόπτου:







Αμέσως μετά μαζί με την ομάδα του μπήκαν σε αμαξάκια του γκολφ και έφυγαν από το γήπεδο. «Ήμουν με έναν πράκτορα, ο οποίος έκανε φανταστική δουλειά», ανέφερε.

«Θα μου άρεσε πολύ να είχε συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά αποφασίσαμε να φύγουμε», συνέχισε.

Στη συνέχεια ο Τραμπ αφηγήθηκε πώς ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας είδε την κάννη του όπλου του υπόπτου μέσα από τους θάμνους.


«Άρχισε να πυροβολεί προς την κάννη, άρχισε να πυροβολεί στους θάμνους. Μπορούσε να δει μόνο την κάννη. Με βάση αυτό που έβλεπε άρχισε να πυροβολεί και έτρεξε προς το στόχο και πυροβολούσε συνέχεια, εννοώ, αυτοί ήταν οι πυροβολισμοί που ακούσαμε. Ο άλλος δεν έριξε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ.

Επίσης, επαίνεσε τον πολίτη που εντόπισε τον ύποπτο την ώρα που αυτός προσπαθούσε να διαφύγει με το όχημά του. «Έκανε εκπληκτική δουλειά», δήλωσε ο Τραμπ. «Πόσοι άνθρωποι θα σκεφτόντουσαν εκείνη τη στιγμή να τον ακολουθήσουν.

«Και το κλειδί ήταν η πινακίδα κυκλοφορίας, με βάση της οποίας τον εντόπισαν», πρόσθεσε.




Αναφέρθηκε επίσης και στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας ότι «συνέβαιναν μερικά πολύ περίεργα πράγματα».

«Για την πρώτη, θα πρέπει να μάθουν περισσότερα», είπε, αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια τον Ιούλιο. «Έχουν εφαρμογές που δεν έχουν ανοίξει ακόμα, κάτι που είναι αρκετά περίεργο. Και ο πατέρας του ενόπλου, πήρε τον μεγαλύτερο δικηγόρο στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, το οποίο είναι αρκετά περίεργο».




Τόνισε επίσης, πως χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους στην ασφάλειά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αιτήθηκε στον πρόεδρο Μπάιντεν, όταν εκείνος του τηλεφώνησε μετά την απόπειρα δολοφονίας την Κυριακή.

«Ήταν πολύ καλός σήμερα. Τηλεφώνησε για να βεβαιωθεί ότι είμαι εντάξει. Αν χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους στο προσωπικό μου, επειδή έχουμε 50-60.000 ανθρώπους που εμφανίζονται σε εκδηλώσεις», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου