Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Στην τελική ευθεία για τον... προεκλογικό αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ - Πότε ανακοινώνει την υποψηφιότητα ο Κασσελάκης Χωρίς νέες προϋποθέσεις για τις υποψηφιότητες και με το χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εσωκομματική διαδικασία.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 

 


«Εκρηκτικό»… κοκτέιλ θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες, αποφασίζοντας τα επόμενα βήματα του στον δρόμο προς την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κουμουνδούρου. Χωρίς «κόφτες» για τις υποψηφιότητες. Γεγονός που ανοίγει ακόμα πιο πλατιά τον διάδρομο για την πιθανή υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελακη, με πληροφορίες από το περιβάλλον του να «δείχνουν» προς την ερχόμενη Δευτέρα για τις επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του.

 

Με δημοσκοπήσεις, όπως η χθεσινή της MRB για το Open, που κατέδειξε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Κασσελάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνοντας μάλιστα πως το 63,2% των ψηφοφόρων του κόμματος στις ευρωεκλογές διαφωνεί με την αποπομπή του από την ηγεσία του κόμματος. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που όλα αυτά καταγράφονται να συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατέδειξε η ίδια μέτρηση, βυθίζεται στον δημοσκοπικό πίνακα ως πέμπτο κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό (9%).
Χωρίς «κόφτες»

Χωρίς να μπαίνουν νέες προϋποθέσεις, χωρίς «κόφτες», όπως έπεσαν στο τραπέζι τις προηγούμενες ημέρες από τα διάφορα «στρατόπεδα» της Κουμουνδούρου προτάσεις και σκέψεις, αλλά και με το χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εσωκομματική διαδικασία. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο για τον «οδικό χάρτη» εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία.


Για τις υποψηφιότητες, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα ισχύσει ότι και στην περσινή κούρσα ηγεσίας. Η υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να περιλαμβάνεται η διατύπωση πως «η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων».

Σημειώνεται πως ο «οδικός χάρτης»περιλαμβάνει Έκτακτο Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου (με εκλογή νέων συνέδρων) και εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την ανάδειξη νέου προέδρου αυτός θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.
Το «παιχνίδι» στην ΚΕ

Το «παιχνίδι», πλέον, μεταφέρεται στο «τερέν» της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σάββατο καθώς καλείται να εγκρίνει η να απορρίψει τον «οδικό χάρτη» των εσωκομματικών διαδικασιών στον οποίο κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία. Παράλληλα, θα κληθεί να αποφασίσει για την τελική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί δια ζώσης, ωστόσο, στην περίπτωση που χρειαστεί ψηφοφορία θα ακολουθηθεί η πρόσφατη διαδικασία των τηλεφωνικών κλήσεων.


Ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να θέσει και κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος της εσωκομματικής διαδικασίας κατά έναν μήνα. Ένα ζήτημα που έχει θέσει και η Θεοδώρα Τζάκρη καθώς το «στρατόπεδο» Κασσελάκη φέρεται να προτιμά και εκείνο την πιο άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου