Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν θα γίνει άλλο debate - «Αξίζουν οι ψηφοφόροι ακόμη ένα», απαντά η Χάρις Απέκλεισε την πιθανότητα να διεξαχθεί άλλο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

 



 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Πέμπτη (12/9) ότι αποκλείει τη διεξαγωγή άλλου τηλεοπτικού debate με την Κάμαλα Χάρις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.



Όπως αναφέρει το Reuters, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στην πλατφόρμα του Truth Social, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει τρίτο debate», συμπεριλαμβάνοντας στο «κοντέρ» του το προηγούμενο debate με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Ιούνιο και την αναμέτρηση της Τρίτης (10/9) με την Κάμαλα Χάρις.


Υπενθυμίζεται ότι η Χάρις θεωρείται πως κατατρόπωσε τον Τραμπ στο debate που έγινε ξημερώματα Τετάρτης (11/9, ώρα Ελλάδας, βράδυ Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου ώρα ΗΠΑ).

Ξεκάθαρη νίκη υπέρ της Καμάλα Χάρις έδωσε η πρώτη στιγμιαία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το CNN αμέσως μετά το debate. Το 63% εκείνων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία πιστεύουν ότι η Δημοκρατική υποψήφια για τον Λευκό Οίκο είναι καλύτερη, με μόλις το 37% να δίνει τη νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ.




Ακόμη, το CNN κάνει λόγο για μια αξιοσημείωτη νίκη της Χάρις, αφού η ίδια ομάδα ψηφοφόρων πριν το debate ήταν διχασμένη, δίνοντας 50% πιθανότητα επικράτησης έναντι του Τραμπ.
Χάρις: «Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αξίζουν να έχουν άλλη μια τηλεμαχία»

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε επίσης την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ότι πιστεύει πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι το αξίζουν να έχουν άλλη μια τηλεμαχία μεταξύ της ίδιας και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε υποστηρικτές της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.



Προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε μετά το debate των δύο υποψηφίων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δίνει προβάδισμα στην Κάμαλα Χάρις, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προηγείται με 47% έναντι 42% του Ρεπουμπλικάνου αντίπαλού της στην κούρσα για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ της 5ης Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η Χάρις έχει προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, λίγο πάνω από το προβάδισμα τεσσάρων μονάδων που είχε έναντι του Τραμπ σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos στις 21-28 Αυγούστου.


Ακόμη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μεταξύ των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι είχαν ακούσει έστω και λίγο το debate, το 53% δήλωσε ότι η Χάρις κέρδισε και το 24% ότι επικράτησε ο Τραμπ, ενώ οι υπόλοιποι δήλωσαν ότι δεν είχαν ακούσει τίποτα ή δεν απάντησαν.

Περίπου το 52% των ερωτηθέντων είπε ότι ο Τραμπ δεν εμφανίστηκε αιχμηρός, ενώ το 21% είπε το ίδιο για τη Χάρις.



Η Καμάλα Χάρις, έθεσε σε άμυνα τον Ντόναλντ Τραμπ σε ένα μαχητικό προεδρικό debate με μια σειρά επιθέσεων σχετικά με την καταλληλότητά του για το αξίωμα και τις αμέτρητες νομικές του περιπέτειες.


Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι δεν πείστηκαν επίσης για την απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στο debate που έγινε στη Φιλαδέλφεια.

Περίπου το 53% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ο Τραμπ κέρδισε το debate, σε σύγκριση με το 91% των Δημοκρατικών που δήλωσαν ότι ήταν η Καμάλα Χάρις ήταν η νικήτρια.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, το 31% δήλωσε ότι κανείς δεν κέρδισε και το 14% δήλωσε ότι η Χάρις επικράτησε του Τραμπ.



Το 91% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι είχε ακούσει έστω και λίγο το debate, ενώ το 44% δήλωσε ότι είχε ακούσει πολλά.

Το debate, που διοργανώθηκε από το ABC News, προσέλκυσε 67,1 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, ξεπερνώντας κατά προσέγγιση τους που παρακολούθησαν τον Τραμπ να συζητά με τον τότε υποψήφιο πρόεδρο Μπάιντεν τον Ιούνιο.

Η καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν σε αυτό το debate οδήγησε στις εκκλήσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ώστε να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, όπως και έκανε τον Ιούνιο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.690 ενηλίκων σε όλες τις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 1.405 ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 3 μονάδες για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου