Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

Famagusta: Το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας «απαντά» με το ντοκιμαντέρ που ξεπλένει τον Αττίλα (Βίντεο) Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την σειρά «Famagusta», το οποίο θα μεταδίδεται και στο Netflix.









 

 


Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας το ντοκιμαντέρ - απάντηση στο «Famagusta», δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις της Άγκυρας για την προβολή της σειράς στο Netflix.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, το τουρκικό Υπουργείο άμυνας τον κόσμο να δει το ντοκιμαντέρ για την 50ή επέτειο, κάνοντας λόγο για «Ελληνοκύπριος τρομοκράτες» και «πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες κι όχι κατασκευασμένες ιστοριές».


«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει βαθιά ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν ανελέητα από τους Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το "Ντοκιμαντέρ για την 50ή επέτειο" που παρήγαγε το Υπουργείο μας. Αυτή η δυνατή ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες για το τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες» αναφέρει η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου.
 





Αντιδράσεις από Τσελίκ και υπ. Εξωτερικών

Υπενθυμίζεται ότι, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών είχε τοποθετηθεί επίσημα για το «Famagusta» στην οποία ανέφερε: «Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις αγαπημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από αιμοδιψείς Ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74».

Επίσης, ο Ομέρ Τσελίκ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP, του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ανάρτησή του στα social media, έκανε λόγο για ένα «πολύ ανησυχητικό γεγονός». Όπως υποστήριξε πρόκειται για μια σειρά που «διαστρεβλώνει» τα γεγονότα της Κύπρου το 1974, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ειρηνευτική επιχείρηση».


«Η σειρά προπαγανδίζει την ελληνική πλευρά και είναι πολύ ανησυχητικό πως θα μεταδίδεται στην κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου», ανέφερε και πρόσθεσε«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η παρέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη γίνεται στόχος της ελληνικής προπαγάνδας μέσω αυτής της σειράς».

«Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να στοχοποιηθούν», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου