Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024

Το επόμενο KTM Super Adventure θα φρενάρει μόνο του




 
 


Η KTM ετοιμάζει επαναστατικές τεχνολογίες για το επόμενο Super Adventure 1390.
 


Το 2025 αναμένεται να είναι η χρονιά του Super Adventure για την KTM. Οι Αυστριακοί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το 2024 λόγω των χαμηλών πωλήσεων, προσπαθούν να ανακάμψουν και να επιστρέψουν δυναμικά το 2025 με μια ολοκαίνουρια mega-adventure μοτοσικλέτα.



Έχουμε πάρει μια γεύση από το τι να περιμένουμε από την επόμενη KTM Super Adventure 1390, με βασικό της χαρακτηριστικό τον καινούριο δικύλινδρο κινητήρα (που φοράει η 1390 Super Duke). Τα καινούρια στοιχεία που αποκαλύφθηκαν είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που θα τοποθετηθεί πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα της KTM και το εξελιγμένο σύστημα ραντάρ.


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute


Το νέο σύστημα ραντάρ έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Bosch και περιλαμβάνει έξι καινούριες λειτουργίες. Ανάμεσά τους είναι το Group Ride Assist, που προσαρμόζει την ταχύτητα της μοτοσικλέτας ανάλογα με τις υπόλοιπες μοτοσικλέτες που ταξιδεύουν μαζί σου.

Advertisement


Επιπλέον, διαθέτει Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop&Go που θα μειώνει και θα αυξάνει την ταχύτητα της μοτοσικλέτας αυτόματα, ανάλογα με την κίνηση του προπορευόμενου οχήματος. Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο σύστημα είναι το Emergency Brake Assist.


Με αυτή τη λειτουργία η μοτοσικλέτα ενεργοποιεί το εμπρός φρένο της Super Adventure αυτόματα όταν το λογισμικό αντιληφθεί ότι υπάρχει πιθανότητα πρόσκρουσης με το προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα δεν θα λειτουργεί σε ταχύτητες πάνω από 160 χλμ./ώρα και δεν έχει κλείσει το γκάζι ο αναβάτης για να ξεκινήσει τη διαδικασία πέδησης.

Το νέο KTM 1390 Super Adventure αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην EICMA 2024 στο Μιλάνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου