Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024

O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες Οι αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.






Agencia Central de Noticias de Corea vía AP

 
 


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε να εκτελεστούν έως και 30 αξιωματούχοι για την αποτυχία τους να αποτρέψουν μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις το καλοκαίρι που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η New York Post.

Ειδικότερα, αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ δήλωσε ότι 20 έως 30 αξιωματούχοι στη Βόρεια Κορέα κατηγορούνται για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή, μετέδωσε η τηλεόραση Chosun.


«Έχει διαπιστωθεί ότι 20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.
Advertisement








Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.


Μετά τη συνάντηση με τον Κιμ, ο πρώην βορειοκορεάτης διπλωμάτης Lee Il-gyu δήλωσε στην τηλεόραση Chosun ότι ήταν σαφές ότι οι αξιωματούχοι στην επαρχία ήταν «τόσο ανήσυχοι που δεν ξέρουν πότε θα κοπεί ο λαιμός τους».

Ο Κιμ εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις κατεστραμμένες περιοχές και να συναντάται με τους κατοίκους, καθώς εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση των πλημμυρισμένων γειτονιών.




Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τα έβαλε επίσης με τις αναφορές της Νότιας Κορέας για τον αριθμό των νεκρών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται αναφορές ότι ο Κιμ διέταξε αξιωματούχους να βγουν από τη μέση για μια θεωρούμενη αποτυχία.

Το 2019, το κράτος φέρεται να εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, τον πυρηνικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, επειδή απέτυχε να διαπραγματευτεί μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Κιμ και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο Τσολ βρισκόταν απλώς υπό κρατική επιτήρηση, ανέφερε το CNN.


Η Βόρεια Κορέα έχει γενικά υψηλό ποσοστό δημόσιων εκτελέσεων, σύμφωνα με τους Korea Times, με το κράτος να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 10 δημόσιες εκτελέσεις πριν από την πανδημία COVID-19.

Το δημοσίευμα εκτιμά ότι ο ρυθμός έχει έκτοτε αυξηθεί, με τουλάχιστον 100 εκτελέσεις να πραγματοποιούνται πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου