Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Super League 1: Ο ΠΑΟΚ, μετά τη νέα γκέλα της ΑΕΚ, έμεινε μόνος στην κορυφή - Δύσκολο τρίποντο για ΠΑΟ Μετά τον Παναθηναϊκό η Καλλιθέα έκοψε βαθμούς κι από την ΑΕΚ αφήνοντας τον ΠΑΟΚ μόνο στην πρώτη θέση και στο +2 από την Ένωση - Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα με τον Πανσερραϊκό αλλά τον λύτρωσε ο Τζούρισιτς - Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο (4-2 τη Λαμία)




Νέα ανατροπή σκηνικού στη Super League 1 όπου για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν στην πρώτη θέση δεν υπάρχει συγκατοίκηση καθώς ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, μετά το... δώρο της Athens Kallithea.

Η νεοφώτιστη ομάδα αφού έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό, δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Παναθηναϊκό, σήμερα κράτησε την ΑΕΚ στο 0-0 και την άφησε στη δεύτερη θέση.


Αντιθέτως ο ΠΑΟ γλίτωσε νέο κάζο χάρις στον Τζούρισιτς, ενώ ο Ατρόμητος ήταν σαρωτικός κόντρα στην Λαμία και ο ΟΦΗ τσίμπησε στις καθυστερήσεις έναν βαθμό στην έδρα της Καλλιθέας.

Athens Kallithea - ΑΕΚ 0-0 

Η ΑΕΚ άφησε δύο βαθμούς στη Λεωφόρο πληρώνοντας την αστοχία της στις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε, με τη γηπεδούχο να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι πραγματικά μία πολύ αξιόλογη ομάδα.


Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο αν και πίεσε πολύ, άργησε να δημιουργήσει φάσεις χάνοντας όμως μία απίθανη τριπλή ευκαιρία στο 33' και λίγο αργότερα έχασε και τον Μουκουντί (ένα ακόμη μυικό πρόβλημα).

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, όπως και η αστοχία με την Athens Kallithea να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 68' με τον Μουτίνιο που έκανε τσαφ μόνος του στη γραμμή της μικρής περιοχής.

Στο τελευταίο 20λεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω, κάτω, αλλά το τελικό 0-0 δεν άλλαξε

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1 


Για 80 λεπτά ο Παναθηναϊκός φλέρταρε με μια νέα καταστροφική γκέλα, όμως ο Φίλιπ Τζούρισιτς έβαλε τον μανδύα του λυτρωτή και με δύο γκολ χάρισε στους πράσινους τη δεύτερη τους νίκη στη σεζόν.

Κι όλα αυτά συνέβησαν στο πρώτο ματς που ο ΠΑΟ μπόρεσε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ (10' Τετέ), αλλά στο 15' ο Πανσερραϊκός βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Μπετανκόρ και υπόλοιπο ημίωρο μοναδικό όαση για τον ΠΑΟ ήταν ο Ουναχί.

Στο β' ημίχρονο οι πράσινοι κυριάρχησαν, αλλά είχαν κακές τελικές επιλογές με τον Αλόνσο να ρίχνει στο ματς τον Τζούρισιτς και ο Σέρβος με δύο γκολ στο 82' και στο 88' να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του.


Λεβαδειακός - ΟΦΗ 1-1
Ο Λεβαδειακός βρέθηκε μία ανάσα από την πρώτη του νίκη στη σεζόν, αλλά τελικά αρκέστηκε στην... τρίτη του ισοπαλία καθώς ο ΟΦΗ του πήρε τη μπουκιά από το στόμα στις καθυστερήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ.

Σ' ένα κακό ματς με ελάχιστες φάσεις οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του Β' ημιχρόνου με τη γκολάρα του Μπάλτσι κι ενώ ο ΟΦΗ δεν είχε κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 90'+5' η σέντρα του Σενγκέλια εξελίχθηκε σε ασίστ με τον Λαμπρόπουλο να ισοφαρίζει με κεφαλιά.


Ατρόμητος - Λαμία 4-2
Πήρε φόρα ο Ατρόμητος και μετά το διπλό στην Τρίπολη πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και σκαρφάλωσε στη βαθμολογία.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκε στο 5' με τον Καρλίτος και μέχρι το 40' η Λαμία δεν υπήρχε στο γήπεδο για να ισοφαρίσε σε εκείνο το σημείο με τον Ραντόνια στην πρώτη της φάση. Όμως στο Β' ημίχρονο η ανωτερότητα των γηπεδούχων ήταν πασιφανής με τον Μπακού να κάνει νωρίς το 2-1 (50'), τον Φαν Φερτ να κλειδώνει το τρίποντο στο 70' και τον Αθανασίου να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη για να μειώσει απλά η Λαμία με το αυτογκόλ του Χουτεσιώτη.

Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4 


Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο του, αλλά η αλήθεια είναι ότι το τελικό σκορ αδικεί τον Βόλο που έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Κοτάρσκι. Ο Κροάτης στα 40 δευτερόλεπτα έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις και έπιασε το πέναλτι του Άλτμαν με τον... υπνωτισμένο ΠΑΟΚ να μπαίνει στο ματς με καθυστέρηση πέντε λεπτών και να κυριαρχεί παίρνοντας το προβάδισμα στο 24' με πέναλτι του Σβαμπ, ενώ στο 36' ο Φεράρι άφησε το Βόλο με 10.

Στο Β' ημίχρονο όλα κρίθηκαν στο διάστημα 54-60'. Ο Μουργκ με δόση τύχης έκανε το 0-2, στο 56' ο Μεντιέτα μείωσε σε 1-2 με φοβερή κεφαλιά και στο 60' ο Τάισον με άπιαστο πλασέ το 1-3. Το κερασάκι στην τούρτα με το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα έβαλε ο Τσάλοφ, ο οποίος σκόραρε μετά από προβολή στο βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα!

Άρης - Ολυμπιακός 2-1




Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Άρη στη σεζόν, πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό και αλλαγή σκηνικού στην κορυφή. Οι κίτρινοι είναι προσωρινά στην 4η θέση, ο Ολυμπιακός γκρεμίστηκε από την κορυφή και κινδυνεύει αν νικήσει την Κυριακή η ΑΕΚ να βρεθεί τρίτος...

Ο Άρης χτύπησε με το «καλημέρα» καθώς προηγήθηκε στο 3' με τον Μανού Γκαρθία, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να αντιδράσουν και πριν το φινάλε του ημιχρόνου ήρθε το δεύτερο σκορ με γκολ του Μορόν (41').

Ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο Β' ημίχρονο Ολιβέιρα, Γουίλιαν, αργότερα και τον Γιάρεμτσουκ, αλλά οι φιλοξενούμενοι όσο κι αν πίεζαν δεν έκαναν φάσεις με τον Άρη αντιθέτως να έχει μεγάλες στιγμές για το 3-0. Τελικά ο Ελ Κααμπί στο 90'+6' μείωσε σε 2-1, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα από τον Ιταλό διαιτητή Παϊρέτο.

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1 

Στο πρώτο ημίχρονο, όπου ουσιαστικά κρίθηκαν όλα, ο Αστέρας ήταν καλύτερος είχε δοκάρι στο 19', είχε δεύτερο δοκάρι στο 28', αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαμπλόνσκι έκανε το 0-1. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ καθώς στο 35' ο ξεχασμένος από τους αμυντικούς Λομόνακο ισοφάρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος, είχε σημαντικές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο ο Παπαδόπουλος και το δοκάρι του το στέρησαν με τους Αρκάδες να παίζουν από το 69' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η)
Σάββατο 21/9
Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4
Άρης - Ολυμπιακός 2-1
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Κυριακή 22/9
Λεβαδειακός - ΟΦΗ 1-1
Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1
Ατρόμητος - Λαμία 4-2
Athens Kallithea - ΑΕΚ 0-0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η, 28-29/9)
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
17:00, Βόλος - Athens Kallithea
20:00, Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
17:00, ΟΦΗ - Παναιτωλικός
19:00, Ολυμπιακός - Ατρόμητος
20:30, ΠΑΟΚ - Άρης
21:00, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
20:00, Λαμία - Πανσερραϊκος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 13
2. ΑΕΚ 11
3. Ολυμπιακός 10
4.ΟΦΗ 8
5.Ατρόμητος 8
6.Αρης 8
7. Παναθηναϊκός 8
8.Λαμία 5
9. Παναιτωλικός 5
10.Asteras Aktor 5
11.Αthens Kallithea 4
12. Λεβαδειακός 3
13.Βόλος 3
14. Πανσερραϊκός 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου