Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

The Apprentice: Η ταινία που βγάζει τα «άπλυτα» του Τραμπ στη φόρα (Βίντεο) Η βιογραφική ταινία για τον Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί την αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

 


 
 


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ταινία «The Apprentice» που πραγματεύεται τα πρώτα χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ, με την πλευρά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να απειλεί τους παραγωγούς ακόμα και με αγωγές.

Η ταινία σε σενάριο του Γκάμπριελ Σέρμαν περιγράφεται ως «μια εξερεύνηση δύναμης και φιλοδοξίας, σε έναν κόσμο διαφθοράς και εξαπάτησης» και είναι επίκαιρη λόγω της νέας υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.


Προβλήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών τραβώντας πάνω της την προσοχή των κριτικών, ενώ δόθηκε και στη δημοσιότητα το πρώτο κλιπ από της ταινίας.

Μετά την πρεμιέρα στις Κάννες όπου προκάλεσε αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, Steven Cheung, καυτηρίασε την ταινία χαρακτηρίζοντάς την ως «καθαρή κακόβουλη δυσφήμιση, γεμάτη με κατάφωρα ψευδείς ισχυρισμούς». Μάλιστα ο ίδιος, εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεση της εκστρατείας να καταθέσει αγωγή εναντίον των δημιουργών της ταινίας, που σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο «δεν πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας».


Πάντως ο ίδιος ο σκηνοθέτης, παρότι δηλώνει πως ενώ μπορεί να κατανοήσει τους λόγους που ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής μπορεί να θεωρήσει ότι η ταινία είναι «υποτιμητική» και μια «συνωμοσία», θεωρεί πως θα πρέπει να τη δει ο ίδιος.
Λίγα λόγια για την ταινία

Το βιογραφικό δράμα ακολουθεί την άνοδο του Ντόναλτ Τραμπ στον επιχειρηματικό κόσμο της Νέας Υόρκης των δεκαετιών του 1970 και 1980 και τη σχέση του με τον μέντορά του, Ρόι Κον, θίγοντας θέματα εξουσίας και διαφθοράς.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η ταινία «The Apprentice» βουτάει στις κρυφές πτυχές της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας. Καταγράφει την άνοδο του Ντόναλτ Τραμπ (Σεμπάστιαν Σταν) στην εξουσία χάρη στη φαουστική συμφωνία με τον ισχυρό ακροδεξιό δικηγόρο και πολιτικό παράγοντα, Ρόι Κον (Τζέρεμι Στρονγκ).
Δείτε το κλιπ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου