Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024

Φθινοπωρινές διακοπές με voucher - Τι ισχύει για τα προγράμματα «Τρέχουν» ακόμα επιταγές και voucher για φθινοπωρινές ή χειμερινές διακοπές. Οι προθεσμίες και τα ποσά.





EUROKINISSI




Γράφει η Γεωργία Καλαντζή



Μπορεί το καλοκαίρι να έχει φύγει και πολλοί «τυχεροί» που κληρώθηκαν σε κάποια προγράμματα για δωρεάν διακοπές να μην κατάφεραν να χρησιμοιποιήσουν τα voucher και τις επιδοτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόγραμμα για δωρεάν διακοπές που τρέχουν ακόμα είναι:Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025
Τουρισμός για Όλους
Thessaly-Evros Pass 2η και 3η φάση

Το Thessaly-Evros Pass 1η φάση έχει λήξει και το voucher μέσω άυλης κάρτας έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου.


Η 2η φάση είναι Σεπτέμβριος - Οκτώβριος και η 3η φάση Νοέμβριος - Δεκέμβριος. Τονίζεται ότι οι αιτήσεις για όλα τα προγράμματα έχουν λήξει και οι δικαιούχοι έχουν ήδη βγει.

Όσοι είχαν επιλέξει την 2η και 3η φάση μπορούν να απολαύσουν δωρεάν διακοπές το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Τα ποσά για το Thessaly - Evros Pass και οι περιοχές




Το πρόγραμμα θα διαχωρίζεται σε τρεις προορισμούς:Thessaly A - 100 ευρώ: Περιλαμβάνει τους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς Μουρεσίου, καθώς και τις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου.
Thessaly B - 150 ευρώ: Περιλαμβάνει τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων.
Evros 200 ευρώ: Περιλαμβάνει τον Δήμο Σουφλίου και τη Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Μέχρι πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω το voucher

Τα οριστικά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού αναρτήθηκαν στις 28 Ιουνίου, και το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει 1 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα (12) μήνες, όποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher μέχρι τέλη Ιουνίου 2025.


Τι ισχύει για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025:

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.


Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025
έως 27.04.2025).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων-ωφελουμένων ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Τουρισμός για Όλους 2024

Και ο Τουρισμός για Όλους 2024 τρέχει ακόμα, αλλά για λιγότερο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα μπορείτε να εξαργυρώσετε το ποσό της ψηφιακής άυλης κάρτας σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος του έτους. Δηλαδή 31/12/2024.


Τα ποσά για το Τουρισμό για Όλους 2024:200€ για όλους τους δικαιούχους.

300€ για φυσικά πρόσωπα που είναι:Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με 3 προστατευόμενα τέκνα και πάνω με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Μόνο το ένα από τα δύο μέρη μπορεί να λάβει την αυξημένη ενίσχυση.
Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση.

400€ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου