Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πάνω από 1.000 τα θετικά δείγματα – Αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση του self-test Μέσω μιας απλής διαδικασίας μπορούν οι δικαιούχοι του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου να διενεργήσουν το self test στο σπίτι τους




Με επιτυχία εξελίσσεται το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αφού ολοένα και περισσότεροι δικαιούχοι λαμβάνουν από τα φαρμακεία το self test που γίνεται στο σπίτι και αναλόγως το αποτέλεσμα προγραμματίζουν επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο και κολονοσκόπηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) σε συνέντευξη Τύπου για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία πρόληψης όπως και για την πορεία του αντιγριπικού εμβολιασμού, έχουν σταλεί 1.400.000 sms σε δικαιούχους 50-69 ετών. Από τα φαρμακεία έχουν διανεμηθεί 130.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ και σε 1.000 περιπτώσεις εξ αυτών το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι περίπου 3.000.000 πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου