Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Μίμης Πλέσσας: Η άγνωστη επιστολή του στον Φιλοποίμενα Φίνο και ένα… κατσαβίδι Σήμερα ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Μίμης Πλέσσας, θα έκλεινε τα 10


 
Φωτογραφία αρχείου

 


Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Μίμης Πλέσσας, το Σάββατο (12/10), θα γινόταν 100 ετών αλλά «έφυγε» πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο του πολιτισμού και όχι μόνο.

Μάλιστα, η Finos Film έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή που είχε στείλει το 1965 ο Μίμης Πλέσσας στον Φιλοποίμενα Φίνο. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω επιστολή του ο Μίμης Πλέσσας είχε γράψει: «Αν ήμουνα πλούσιος, θα σου χάριζα ένα ολόκληρο studio για να σου δείξω πόσο σ’ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις για όλους μας. Ευτυχώς, ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς και εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος, γιατί νιώθω να με πλημμυρίζει χαρά όταν σκέπτομαι πως με τις δυνατότητές μου συμβάλλω και εγώ στην προκοπή μιας δουλειάς που αγαπώ και πως μέσα στη φιλοποιμενική οικογένεια συμβαίνει κάθε πρόοδος και προκοπή».


Ακόμα, στην ανάρτηση της Finos Film επισημάνθηκε το εξής: «Σήμερα ο Μίμης Πλέσσας θα έκλεινε τα 100. Ως φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του τόσο άξιου - και ταπεινού - δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντας του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου