Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

Στους 15 οι νεκροί του τυφώνα Μίλτον - Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλόμετρα από την ακτή της Φλόριντα Περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, τουλάχιστον 1000 άνθρωποι και 105 ζώα διασώθηκαν







Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον αυξήθηκε σε τουλάχιστον 15, μετά την ανακοίνωση ενός ακόμα θανάτου την Πέμπτη στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τάμπα.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άνθρωποι στην κομητεία Σεντ Λούσι, 4 στην Βολούσια, 2 στην Πινέλλας και από ένας στις Σίτρους, Χίλσμπορο και Πολκ.


Περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ τουλάχιστον 1000 άνθρωποι και 105 ζώα διασώθηκαν στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τελευταία διάσωση αφορούσε έναν άνδρα που βρισκόταν πάνω σε έναν καταψύκτη που επέπλεε σε απόσταση περίπου 50 χλμ από την ακτή.


Η αμερικανική ακτοφυλακή κατέβηκε από ελικόπτερο και κολύμπησε στον άνδρα, ο οποίος βρέθηκε γονατισμένος πάνω στη συσκευή της κουζίνας στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά του Longboat Key, στη Νότια Φλόριντα.





#Breaking An @USCG Air Station Miami 65 helicopter crew rescued a man clinging to a cooler approximately 30 mi. off Longboat Key.

The man was taken to Tampa General Hospital for medical care.

Sector St. Pete lost communications w/ the man at approx. 6:45 p.m., Wed. #SAR pic.twitter.com/64wSHuRAeH— USCGSoutheast (@USCGSoutheast) October 10, 2024


Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα για ιατρική περίθαλψη.

«Αυτός ο άνδρας επέζησε σε ένα εφιαλτικό σενάριο ακόμη και για τον πιο έμπειρο ναυτικό», δήλωσε ο υποπλοίαρχος Dana Grady, της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

«Επέζησε χάρη στο σωσίβιο, τον ραδιοφάρο εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης και ένα ψυγείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου