Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα στις κάλπες από Ανδρουλάκη και Δούκα - Οι τελευταίες συγκεντρώσεις πριν την Κυριακή «Η κάλπη είναι άδεια και θα ξαναγεμίσει», λένε τα στελέχη των επιτελείων τους - Ποιοι, πώς και πού ψηφίζουν την Κυριακή






Κάλεσμα στις κάλπες της Κυριακής που θα αναδείξουν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ κάνουν οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, επιχειρώντας μέσα στις ελάχιστες ώρες που απομένουν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τις 303 χιλιάδες μελών και φίλων του πρώτου γύρου.

«Η κάλπη είναι άδεια και θα ξαναγεμίσει», λένε τα στελέχη των επιτελείων τους, παροτρύνοντας τους βασικούς υποστηρικτές τους να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για να πιάσει τόπο το μήνυμα και η συμμετοχή να αποδειχθεί «αντάξια» του πρώτο γύρου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέρχεται στη μάχη με τον αέρα της καθαρής πρωτιάς στον πρώτο γύρο που συμπληρώνεται από το μήνυμα της χθεσινής δήλωσης του ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη, με το οποίο τονίζει: «πιστεύω ότι οφείλουμε να δώσουμε στον Νίκο Ανδρουλάκη την ευκαιρία να ολοκληρώσει την προσπάθεια». Ο Χάρης Δούκας απαντά «Νίκο, πάμε για την αλλαγή» και απευθύνεται στον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος υπογραμμίζοντας ότι «ανάμεσα στη στασιμότητα και την Αλλαγή, προσωπικά, συνήθως επιλέγω το δεύτερο», δηλώνει ότι στηρίζει Δούκα γιατί «φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μήνυμα της πρώτης κάλπης για άμεση πολιτική δράση και για την αμφίπλευρη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και της σύνδεσής του με τις παραγωγικές τάξεις, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία».


Ο Νίκος Παπανδρέου στήριξε ως γνωστόν στον πρώτο γύρο τον υποψήφιο αρχηγό Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται εν’ όψει του δεύτερου γύρου να επιχειρήσει να κατευθύνει προς τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο ο Παύλος Γερουλάνος καλεί σε ευρεία συμμετοχή στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας με νέα ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι: Η ψήφος μετράει. Κάθε ψήφος. Δεν αντικαθίσταται από καμία δημοσκόπηση, καμία στοιχηματική». Και προσθέτει επικαλούμενος το μήνυμα της καμπάνιας του πως «μια «Νίκη Αξιών» δεν φαντάζει όσο απίθανη έμοιαζε κάποτε».

«Στις κάλπες ξανά», καλεί τα μέλη και τους φίλους που την στήριξαν και η Άννα Διαμαντοπούλου, έχοντας ήδη περιγράψει -όπως και ο Παύλος Γερουλάνος- στα διαδοχικά τετ α τετ που είχαν με τους δύο μονομάχους προχθές, τις αναγκαίες αλλαγές για να μπει ξανά το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά αλμάτων και διεκδίκησης της κυβερνητικής εξουσίας. Και οι άλλοι δύο υποψήφιοι αρχηγοί, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου επιμένουν στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και στο δεύτερο «ημίχρονο» του αγώνα και κάνουν ταυτόχρονα συναντήσεις με τον κόσμο στις εκλογικές τους περιφέρειες, στην Ηλεία και στη Δυτική Αθήνα, αντίστοιχα.

















Μπορεί η συζήτηση για την τηλεμαχία Ανδρουλάκη-Δούκα να «ναυάγησε», όμως το σκληρό debate μεταξύ των δύο μονομάχων συνεχίζεται και θα έχει διάρκεια μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, στις 7 το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου. Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις- σήμερα το βράδυ έχει κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και αύριο θα επισκεφτεί Γιάννενα και Λάρισα, όπου κατέγραψε ισχυρές δυνάμεις ο έτερος μονομάχος του δεύτερου γύρου. Ο κ. Δούκας από την πλευρά του δίνει βάρος στον αγώνα της Αττικής, όπου σημείωσε χαμηλές πτήσεις προγραμματίζοντας κάθε ώρα που περνά όλο και περισσότερες εμφανίσεις, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί αύριο σε κάποιες πόλεις της περιφέρειας.















Η απάντηση του κυρίου Ανδρουλάκη στην ερώτηση για το αν αξιοποιήσει τους συνυποψηφίους του εφόσον επανεκλεγεί είναι ότι θα συμπεριλαμβάνονται στην «ομάδα κρούσης», μαζί με άλλα στελέχη της πρώτης γραμμής. «Ένας είναι ο στόχος μου. Πλέον οι προσδοκίες για το ΠΑΣΟΚ αλλάζουν. Ήταν άλλες το 2021 και νομίζω ότι ο σχεδιασμός μου σε ένα μεγάλο βαθμό πέτυχε στην Αυτοδιοίκηση, στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές» δηλώνει ο κ. Ανδρουλάκης.



Η απάντηση του κ. Δούκα στην ίδια ερώτηση, για το αν δηλαδή, εφόσον κερδίσει τη μάχη, αξιοποιήσει και τους άλλους υποψήφιους αρχηγούς είναι ότι από την «επομένη» θα υπάρξει ένα ξεκάθαρο πολιτικό κέντρο με όλους τους συνυποψήφιους και άλλα που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα. Όταν δε ερωτάται αν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει εκ νέου την ανατροπή και να νικήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη που σημείωσε πρωτιά και απόσταση οκτώ μονάδων από τον Δήμαρχο στον πρώτο γύρο, ο κ. Δούκας δηλώνει: «Το πιστεύω βαθιά, γιατί πιστεύω επίσης ότι το αίτημα για αλλαγή είναι πανίσχυρο. Είναι και ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία: για να σηκώσει ξανά το ΠΑΣΟΚ «ανάστημα» και να αποτελέσει μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Πώς και πού ψηφίζουν την Κυριακή

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα θα διαρκέσει από ώρα 07:00 πμ έως ώρα 19:00 μμ. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α' γύρο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α' γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται επίσης αναλυτικά από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ:

«Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Για τον β' γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Δ. Για τον β' γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Ε. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α' γύρο.

ΣΤ. Για τον β' γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α' γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου