Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

Φως στην τραγωδία: Οι κάμερες ασφαλείας δεν έδειξαν δεύτερο πρόσωπο στο σπίτι του Μπάλντοκ Τι έδειξαν οι κάμερες του σπιτιού Τζορτζ Μπάλντοκ στη Γλυφάδα και η νεκροψία-νεκροτομή.




EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 
 


Στο συμπέρασμα ότι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Τζορτζ Μπάλντοκ, ήταν μόνος του την ώρα του θανάτου του καταλήγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά την εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο ποτήρια και έτσι ερεύνησαν εάν υπήρχε κόσμος στο σπίτι. Φαίνεται όμως -κατά την πιθανότερη εκδοχή- ότι τα ποτήρια είχαν αφεθεί εκεί από προηγούμενες ημέρες. Οι αστυνομικοί εξέτασαν για ώρες το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε παρουσία δεύτερου ατόμου στην οικία.


Αυτός είναι ο λόγος, όπως λένε αστυνομικές πηγές, που κανείς δε μπορούσε να τον βοηθήσει αλλά και που παρέμεινε για περίπου πέντε ώρα νεκρός μέσα στην πισίνα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε «πνιγμό εντός ύδατος». Η νεκροψία-νεκροτομή αποκάλυψε και κάτι ακόμα.

Την πλήρωση με νερό των πνευμόνων του άτυχου ποδοσφαιριστή. Όπως εξηγούν στο ieidiseis αρμόδιες πηγές, «όταν κάποιος είναι νεκρός δε μπορεί το νερό να φτάσει στα πνευμόνια του. Δεν γίνεται εισρόφηση. Το γεγονός ότι υπήρχε νερό στα πνευμόνια δείχνει ότι ο ποδοσφαιριστής πιθανότατα δεν είχε τις αισθήσεις του, ήπιε νερό ενώ ήταν ακόμα ζωντανός και πνίγηκε. Εάν πρώτα είχε πεθάνει από κάποια άλλη αιτία, όπως κάποιο παθολογικό αίτιο, και στη συνέχεια έπεφτε στο νερό, τότε δεν θα είχαμε αυτό το ιατροδικαστικό αποτέλεσμα».



Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι τι προκάλεσε τον πνιγμό. Αυτό δεν έχει ακόμα απαντηθεί από τον ιατροδικαστή. Περισσότερο φως θα ρίξουν οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις, για τις οποίες χρειάζεται ακόμα χρόνος.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Από την αρχή διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του χώρου και δεν υπήρξε κάποιος κάτοικος που να άκουσε φασαρία.


Υπενθυμίζεται ότι τον Τζορτζ Μπάλντοκ αναζητούσε η σύζυγός του, που κατοικεί στην Αγγλία μαζί με το παιδί του -το οποίο είχε γενέθλια- αλλά δεν κατάφερε να τον βρει και άρχισε να ανησυχεί. Ενημέρωσε έτσι τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, προκειμένου να πάει ως την Γλυφάδα και να δει τι έχει συμβεί. Εκείνος τον βρήκε δίχως τις αισθήσεις του.

Στις 22:35 έγινε η κλήση στο ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε τραύματα στο σώμα του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου