Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Και τώρα Αγγλία στο ΟΑΚΑ: Το έπος της Εθνικής Ελλάδος και ο γύρος του θριάμβου με τη φανέλα του Μπάλντοκ «Λαοθάλασσα» στο Καραϊσκάκης για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Ιρλανδία. Η νίκη με 2 - 0 και οι συγκινητικές αφιερώσεις στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.






 
 


Το... τρένο της Εθνικής Ελλάδος ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιρλανδίας για το Nations League το βράδυ της Κυριακής 13/10 σε ένα κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης και περιμένει την Αγγλία στο ΟΑΚΑ για την πρώτη θέση.

Το «4 στα 4» της Εθνικής αποδεικνύει με τον πιο ηχηρό τρόπο πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο πια, το σθένος των Ελλήνων παικτών είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε δυσκολία.












Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησαν με 2-0 της Ιρλανδίας σε ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο παιχνίδι και αφιέρωσαν τη μεγάλη νίκη στον αδικοχαμένο Έλληνα διεθνή, Τζορτ Μπάλντοκ, κάνοντας τον γύρο του σταδίου με τη φανέλα του.

Η ελληνική ραψωδία γράφτηκε με ένα γκολ του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα στο 48΄ και ένα του Πέτρου Μάνταλου στο 90+2΄.








Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στον επόμενο αγώνα, στις 14/11 στο ΟΑΚΑ με την Εθνική Αγγλίας. Εάν η Ελλάδα δεν ηττηθεί από τους Άγγλους, τότε εξασφαλίζουμε από την 5η αγωνιστική την πρώτη θέση.
Δείτε τα γκολ της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ιρλανδία












Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Γιοβάνοβιτς






Τι σημαίνει η πρώτη θέση στο Nations League

Απευθείας άνοδο στη League A, στο υψηλότερο επίπεδο του Nations League, απ' όπου προκύπτουν τα Finals και ο κάτοχος του τίτλου.


Επιπλέον, σύμφωνα με το sport24, δίνει την δυνατότητα για μία δεύτερη ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα προκριματικά του Μουντιάλ θα δώσουν δώδεκα εισιτήρια απευθείας στους νικητές των δώδεκα προκριματικών ομίλων.

Οι 12 ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα δώσουν playoffs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου στο Nations League που δεν βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια και ύστερα από δύο μονούς αγώνες σε στιλ Final Four θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές που θα πάρουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη.

Εάν η Ελλάδα καταφέρνει και αναδειχθεί νικήτρια στον όμιλό της, όπως στο προηγούμενο Nations League, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι στους καλύτερους τέσσερις και να εξασφαλίσει έναν δεύτερο δρόμο.

Αυτό είναι αρκετά πιθανό δεδομένου πως πολλοί νικητές της League A (που θα προηγούνται στο Nations League ranking) και της League B θα έχουν λογικά εξασφαλίσει παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στα playoffs μέσω των προκριματικών.
Οι επόμενες αγωνιστικές στο Nations League

14 Νοεμβρίου

21:45 | Ελλάδα - Αγγλία


21:45 | Ιρλανδία - Φινλανδία

17 Νοεμβρίου

19:00 | Φινλανδία - Ελλάδα


19:00 | Αγγλία - Ιρλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου