Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ το 2025 για 19.181 προσλήψεις στο Δημόσιο Εγκρίθηκαν 19.181 προσλήψεις στο Δημόσιο, ο επόμενος διαγωνισμός ΑΣΕΠ προγραμματίζεται για το 2025.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 


Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει συνολικά 19.181 προσλήψεις, οι περισσότερες μέσω ΑΣΕΠ, για το έτος 2025, με στόχο την κάλυψη κενών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρέθεσε λεπτομέρειες σχετικά με τις προσλήψεις αυτές σε συνέντευξή της το πρωί της Πέμπτης, αναφέροντας ότι, λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών, εφαρμόζεται το σύστημα αναλογίας 1 προς 1. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε αποχώρηση από το Δημόσιο, επιτρέπεται μόνο μία νέα πρόσληψη.


Επιπλέον, η κ. Χαραλαμπογιάννη σημείωσε ότι το υπουργείο εργάζεται για τη μείωση των προθεσμιών από την έγκριση του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων μέχρι τον διορισμό και την ανάληψη καθηκόντων του υπαλλήλου. «Ο στόχος μας είναι είναι μόλις βγαίνει ένας προγραμματισμός προσλήψεων που συνήθως εγκρίνεται το Σεπτέμβρη του προηγούμενου έτους, το επόμενο έτος να καταφέρουμε να κάθεται στην καρέκλα ο υπάλληλος ο οποίος έχει εγκριθεί η πρόσληψή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 19.181 θέσεις που εγκρίθηκαν, δεν προορίζονται όλες για την διαδικασία του ΑΣΕΠ. Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι περιλαμβάνονται επίσης θέσεις για ένστολο προσωπικό, μέλη ΔΕΠ και γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι ανέρχονται σε 1.300. Η πλειονότητα των θέσεων, περίπου 7.000, θα διατεθεί μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, με προτεραιότητα σε υποψηφίους που έχουν περάσει τον γραπτό διαγωνισμό και ανήκουν στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.





Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η προκήρυξη για 1.500 θέσεις ειδικά για άτομα με αναπηρία, η οποία θα ανοίξει από τις 21 Οκτωβρίου,
Ο επόμενος διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Σχετικά με τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, η κ. Χαραλαμπογιάννη ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι διαγωνισμοί διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Η πολιτική απόφαση είναι να καλυφθούν τέσσερις προγραμματισμοί προσλήψεων -2022, 2023, 2024 και 2025- από τον τρέχοντα διαγωνισμό, καθώς υπάρχει ήδη μια σημαντική δεξαμενή υποψηφίων, είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι στόχος είναι η διενέργεια νέου διαγωνισμού εντός του 2025 για την κάλυψη αναγκών σε ειδικότητες όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υποψηφίων.

«Να επισημάνω το εξής υπάρχουν ειδικότητες που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα κάλυψης από τη δεξαμενή για παράδειγμα δεν έχουμε κτηνιάτρους ας πούμε. Πρέπει να κάνουμε ένα καινούργιο διαγωνισμό προκειμένου να καλύψουμε αυτή την ανάγκη» σημείωσε η υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται και 2.700 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Εν κατακλείδι, ο επόμενος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ προγραμματίζεται για το 2025, με στόχο την ανανέωση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου