Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: «Το παιδί είναι εδώ και ώρα πεθαμένο» - Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες Νέες αποκαλύψεις για την 24χρονη στην Αμαλιάδα. Τι λέει ο παππούς του βρέφους που πέθανε το 2021.





 

 


Συγκλονιστικές εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση των τεσσάρων παιδιών που πέθαναν στα χέρια της 24χρονης από Αμαλιάδα.

Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πατρών, δηλώσεις του πρώην πεθερού της Κατερίνας, της μητέρας που έχασε το παιδί της το 2021, έρχονται να ρίξουν φως σε μια ανατριχιαστική διάσταση της υπόθεσης.


Ο άνδρας υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη κυρία» είχε πάει να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο «μία μέρα μετά την κηδεία του Παναγιωτάκη» (του παιδιού που πέθανε το 2024). Επιπλέον, αποκάλυψε κάτι ακόμη πιο σοκαριστικό: «Σε πανηγύρι στην Κάτω Αχαγιά, είχε πάρει το παιδί πεθαμένο και το έκανε βόλτες», είπε ο παππούς του μωρού που χάθηκε το 2021 ενώ το πρόσεχε η 24χρονη πια Ειρήνη.

Η αφήγηση του πρώην πεθερού της τραγικής μητέρας Κατερίνας συνεχίστηκε με άλλες μαρτυρίες για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου παιδιού. «Όταν έφθασα στο Καραμανδάνειο στις 4 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 17:40, είδα το παιδί νεκρό πάνω στο κρεβάτι», περιέγραψε. «Ρώτησα τι συμβαίνει και μου λένε “το παιδί είναι εδώ και ώρα πεθαμένο, πάει”».


Ο ίδιος άνδρας πρόσθεσε, πως, λίγες ώρες μετά την κηδεία, η 24χρονη, μαζί με δύο άλλες γυναίκες, βρέθηκε ξανά σε νυχτερινό κέντρο, διασκεδάζοντας. «Είναι αυτό φυσιολογικό; Μην τρελαθούμε. Άνθρωποι είμαστε, όχι γαϊδούρια», σχολίασε ο ίδιος, εκφράζοντας την οργή του για τη συμπεριφορά της γυναίκας που θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο των παιδιών.

Εκείνο το βράδυ η 24χρονη πρόσεχε το αγοράκι ενώ οι γονείς του είχαν πάει μια βόλτα. Κάποια στιγμή τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η ίδια ισχυρίζεται ότι μετέφερε το αγοράκι στο νοσοκομείο ζωντανό, ενώ οι γιατροί κατέθεσαν ότι όταν έφτασε το παιδί ήταν ήδη νεκρό.







Το χρονικό

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από δημοσιεύματα που ανέδειξαν τις περιπτώσεις θανάτων τριών βρεφών, με έναν ακόμα θάνατο να καταγράφεται πρόσφατα στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από πταισματοδίκη και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η συνήγορος των μητέρων των βρεφών έχει ήδη ζητήσει τη διενέργεια γονιδιακού ελέγχου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση μίας μητέρας, της οποίας δύο μωρά πέθαναν σε διαδοχικά έτη, το 2022 και το 2023, ενώ η ίδια βρισκόταν παρούσα και στον θάνατο ενός ακόμα βρέφους που φρόντιζε το 2024.


Σε όλες τις περιπτώσεις οι θάνατοι φαίνεται να είναι απροσδιόριστοι, με τις τοξικολογικές εξετάσεις να αναμένονται για να φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το 2022, όταν ένα βρέφος 19 ημερών πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του.

Την επόμενη χρονιά (2023), το δεύτερο μωρό, μόλις 2 μηνών, της ίδιας μητέρας, κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, χωρίς να προκύψει εγκληματική ενέργεια από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Το 2024, ένα ακόμα βρέφος 15 μηνών από την Αμαλιάδα που φρόντιζε η ίδια γυναίκα, βρέθηκε νεκρό κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες. Τέλος, ένας ακόμη θάνατος βρέφους 6 μηνών καταγράφηκε το 2021, όταν η μητέρα του το άφησε για πρώτη φορά υπό τη φροντίδα της συγκεκριμένης γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου