Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Σχολεία: Η... έμμεση αργία για τους μαθητές που καταργείται Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία.





 


Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν την Παρασκεύη 25 Οκτωβρίου, σε όλα τα σχολεία της χώρας, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, απαιτούν υποχρεωτική παρουσία των μαθητών διαφορετικά θα λάβουν απουσία.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος «η προβλεπόμενη μαθητική γιορτή θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με τους μαθητές να καλούνται να προσέλθουν υποχρεωτικά στα σχολεία και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής. Η παρουσία των μαθητών στις εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική και συνεπώς οι μαθητές που θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα θα πάρουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους».


Γονείς και μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Δημοτικά-Νηπιαγωγεία οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια, η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.


Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια οι εορταστικές εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.


Η Δευτέρα 28 Οκτωβρίου όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και οι μαθητές θα συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Στα Δημοτικά σχολεία σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους.

Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο.


Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση.

Παραστάτες ορίζονται δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε (5) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Η επιλογή γίνεται με την ίδια διαδικασία με την οποία επιλέγονται οι σημαιοφόροι.

Με τον τρόπο που περιγράφεται στην περίπτωση α΄, επιλέγονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες, στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου, ο ένας για το διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.


Στα Γυμνάσια και Λύκεια σημαιοφόρος θα ορίζεται ο καλύτερος σε επίδοση μαθητής/τρια από την Γ τάξη με βάση τον γενικό μέσο όρο της βαθμολογίας της προηγούμενης τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου