Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2024

28η Οκτωβρίου: Με τη μαθητική παρέλαση τίμησαν την επέτειο του «Όχι» στην Αθήνα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες Προηγήθηκε η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο - Κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων





Με τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, κορυφώθηκαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσσκοποι και οδηγοί συμμετείχαν - υπό το βλέμμα εκπροπσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων και της δημοτικής Αρχής - στην παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας, η οποία ξεκίνησε στις 11:00, λίγο μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας στη Μητρόπολη Αθηνών.

 








Η εξέδρα των επισήμων

Κλείσιμο







Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερραακάκη, εκπροσώπους της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Δήμου Αθηναίων.



Ο υπουργός Παιδείας


Ο υπουργός Παιδείας καταθέτει στεφάνιΟ Ευάγγελος ΑποστολάκηςΟ υπουργός Παιδείας Κυριάκος ΠιερρακάκηςΟι πολιτικοί που παρίστανται στη μαθητική παρέλαση στην ΑθήναΚατάθεση στεφάνου από Χάρη ΔούκαΟ Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Χάρη Δούκα και τη σύζυγό του


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Η μέγιστη διάρκεια της παρέλασης είναι 60 λεπτά.

Στον Δήμο Αθηναίων η κυκλοφορία των οχημάτων, θα διακοπεί ως εξής:

Από ώρα 09.00 μέχρι το πέρας της παρέλασης:

- Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
- Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
- Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Σήμερα εξάλλου είναι η τελευταία μέρα ανοιχτών επισκέψεων σε πλοία του πολεμικού ναυτικού και συγκεκριμένα από τις εννέα το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα: Στο λιμάνι του Πειραιά βρισκονται ελλιμενισμένα η Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΒΛΑΧΑΚΟΣ και το Υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ. Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.















Οι ρυθμίσεις στον Πειραιά από ώρα 09.00 μέχρι 14.00:

- 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

- Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.

- Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρ. Λαμπράκη.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Αλλαγές σε μετρό και τραμ

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ:

- Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» έχει κλείσει από τις 8 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν δίχως να πραγματοποιούν στάση.

- Η γραμμή 6 του τραμ «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» έχει προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ» από τις 8 το πρωί.

- Η γραμμή 7 του τραμ «Ασκληπιείο Βούλας - Αγία Τριάδα Πειραιά» έχει προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση «ΣΕΦ» από τις 9 το πρωί.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα δίκτυα του μετρό και του τραμ αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου