Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ψήφος κατά συνείδηση» από τους 3 απόντες του β' γύρου - Ποιον συμφέρει Στάση ουδετερότητας από Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου και Κατρίνη για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Ποιος ευνοείται.






 


Γράφει ο Αποστόλης Κρέτσης
 


Λίγα 24ωρα απομένουν για τον «μεγάλο τελικό» στο ΠΑΣΟΚ, με τους δύο «μονομάχους» -Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα- να ολοκληρώνουν τις επαφές τους με τους υποψηφίους που έμειναν εκτός «άμβωνα» - προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

Ωστόσο, από τα μπαράζ επαφών που είχαν οι δύο «φιναλίστ» τις τελευταίες δύο ημέρες, δεν προέκυψε καμία δημόσια δήλωση στήριξης από τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της.


Αντιθέτως, και οι τρεις προαναφερόμενοι υποψήφιοι επέλεξαν να μη δώσουν «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους, αφήνοντάς τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι από την ουδέτερη στάση τους δεν επωφελείται κανείς εκ των δύο «μονομάχων».







Η στάση αυτή σε συνδυασμό με τη μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές ότι από τη συνθήκη αυτή ευνοείται ο πρώτος.

Άλλωστε, με αυτή τους τη στάση δείχνει να «εξουδετερώνεται» το αίτημα περί «αλλαγής ηγεσίας» που εξέφραζαν με τις υποψηφιότητές τους.
Η στάση και οι δηλώσεις Διαμαντοπούλου, Γερουλάνου και Κατρίνη

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε με τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ σήμερα ήταν η σειρά της Άννας Διαμαντοπούλου να υποδεχθεί τους δύο «φιναλίστ».


Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε από το βράδυ της Κυριακής ότι θα αφήσει ανεπηρέαστους τους ψηφοφόρους του, θέση που επανέλαβε με επίσημη δήλωσή του.
Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν θα στηρίξω κανέναν υποψήφιο στον δεύτερο γύρο



Σήμερα Τετάρτη ήταν η σειρά της Άννας Διαμαντοπούλου να υποδεχθεί στο γραφείο της τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Πρώτα συναντήθηκε με τον Χάρη Δούκα, ενώ μετά και τη συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, η ίδια ανέφερε ότι δεν θα δώσει κατεύθυνση προς τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα:


«Είναι πολύ σημαντική για την επόμενη ημέρα και το κίνημα η συνάντηση με τους δυο. Αποτυπώθηκε την Κυριακή μια νέα ανθρωπογεωγραφία, χρειάζεται συνέδριο ανασυγκρότησης. Δε θα δώσω κατεύθυνση στους πολίτες, ο καθένας θα κρίνει. Προσωπικά έχω καταθέσει τις θέσεις μου. Πάμε ξανά κάλπες, να ψηφίσουν ότι πολίτες».

Στο ερώτημα, αν συζητήθηκε κάποιος ρόλος για εκείνη με τους δύο υποψήφιους προέδρους, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε:


«Κανένας ρόλος, καμία τέτοια συζήτηση. Θα είμαι εδώ».

«Παιδιά, όλα εντάξει» δήλωσε μόνον ο Νίκος Ανδρουλάκης αποχωρώντας από την 50λεπτη συζήτηση που είχε με την κ. Διαμαντοπούλου.


Νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας, αποχωρώντας, δήλωσε:


«Mιλήσαμε για την αναγκαία σύνθεση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει. Σε κάθε περίπτωση με την Άννα θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα».
Γερουλάνος: Οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση



Χθες Τρίτη, οι δύο «μονομάχοι» πέρασαν από το γραφείο του Παύλου Γερουλάνου στη Βουλή.

Προηγήθηκε το τετ-α-τετ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στις 11.30 το πρωί και ακολούθησε στη 1 η συνάντηση με τον Χάρη Δούκα.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι ο Παύλος Γερουλάνος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και με τους δύο υποψηφίους.


«Μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας, πως θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε», είπε αρχικά. «Ανταποκρίθηκα άμεσα, εκείνοι μου ζήτησαν να συναντηθούμε», συνέχισε.

Έσπευσε να τονίσει πως δεν θα εκφράσει την στήριξη του σε έναν εκ των δύο, λέγοντας πως, «αυτά τα απάντησα το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει αλλάξει κάτι, οι ψηφοφόροι έχουν τη δικη τους βούληση, θα την εκφράσουν στην καλπη», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για μαζική συμμετοχή.


«Σημαντική η συμμετοχή, ακόμη και εάν δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα να πάνε να ψηφίσουν».

Για το ντιμπέιτ που «ψήνεται» μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, ανέφερε πως είναι καλό να γίνει.

«Καλό να γίνει ντιμπέιτ. Έμειναν εντυπώσεις από πρώτο ντιμπέιτ, μπορούν να εκτυπωθούν καλύτερα», είπε.


Κατέληξε λέγοντας, πως «υπήρξε ταύτιση σε πολλά πράγματα, να γίνει πιο δελεαστικό το ΠΑΣΟΚ, να μιλησει με περισσότερα στρώματα της κοινωνίας».



Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης με τον Παύλο Γερουλάνου στη Βουλή, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για μία πολύ καλή συνάντηση, σε εξαιρετικό κλίμα.

«Αναφέρθηκα στο πρόγραμμα μου, την ανάγκη για ανακατεύθυνση της χώρας. Τόνισα την αναγκαιότητα, γιατί ανήκει κερκόπορτα, κάθε μέρα που περνάει, στην Ακροδεξιά και την μισαλλοδοξία το μηνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα. Θα αποτυπωθεί την Κυριακή», είπε.
Κατρίνης: Τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα τον επιλέξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι δημοκρατικοί πολίτες




Ο Μιχάλης Κατρίνης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που ξεκαθάρισε τη στάση από το πρώτο κιόλας βράδυ.

Παράλληλα, χθες Τρίτη εξέδωσε δήλωση επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει αλλάξει στάση.

«Σε σχέση με όσα γράφονται και λέγονται, δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δημόσια τοποθέτησή μου την Κυριακή το βράδυ ισχύει στο ακέραιο.

Τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα τον επιλέξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι δημοκρατικοί πολίτες.

Το κατέστησα σαφές σε όλους, το επανέλαβα και στους δύο υποψηφίους που επικοινώνησαν μαζί μου.

Τη Δευτέρα το πρωί, όποιος και αν εκλεγεί, εγώ θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανα με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί πάνω από όλους είναι το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να γίνει και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου