Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγόνι της - «30 χρόνια περίμενα αυτήν τη στιγμή» «Γεννήθηκε ένα παίδαρος 3.500 γραμμαρίων». Στο Ηράκλειο μία από τις πιο σπάνιες παγκοσμίως περιπτώσεις παρένθετης μητρότητας.




Facebook: Alexandros Zervakis, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής - Μαιευτήρας, MD, MSc

 
 


Σε πελάγη ευτυχίας πλέει μία οικογένεια στο Ηράκλειο, όπου μία γιαγιά 55 ετών έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η ιστορία έγινε γνωστή από τον γυναικολόγο-μαιευτήρα Αλέξανδρο Ζερβάκη μέσω ανάρτησης στα social media, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για μία από τις πιο σπάνιες παγκοσμίως περιπτώσεις παρένθετης μητρότητας.


«Η γιαγιά αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitasky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων».










00:00PreviousPlayNext


00:00 / 00:00
MuteSettingsFullscreen
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player


Η γιαγιά ζει στην Κρήτη, ενώ η κόρη της στην Αθήνα. «Απογοητευμένες και διστακτικές με συνάντησαν μετά από το ταξίδι. Είχαν ήδη προσπαθήσει και δεν τα είχαν καταφέρει και ο χρόνος πίεζε».

Ακολούθησε κατάστρωση πλάνου διότι η «γιαγιά-παρένθετη» «χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις -κατά τη γνώμη μου- για να είναι ικανή να κυοφορήσει. Έξτρα δυσκολίες: η προϋπάρχουσα υπέρτασή της, η ηλικία και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία πήρε δύο χρόνια με επεμβάσεις, εξετάσεις και επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας», περιέγραψε ο Αλέξανδρος Ζερβάκης.


«Τα γονιμοποιημένα ωάρια από την κόρη και τον γαμπρό περίμεναν υπομονετικά, μετά που τα φτιάξαμε», πρόσθεσε.

Η πρώτη απόπειρα για εμβρυομεταφορά, όπως αναφέρει ο μαιευτήρας, απέτυχε. «Ήταν πολύ δύσκολα αλλά στο τέλος καταφέραμε να σηκωθούμε», εξηγεί ο κ. Ζερβάκης και συνεχίζει: «Η δεύτερη εμβρυομεταφορά ήταν επιτυχής. Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου, η θέληση όμως υψηλότερη και η υπομονή ιώβεια. Η παρένθετη γιαγιά ήταν θηλυκός στρατιώτης. Τηρούσε κατά γράμμα αυτά που λέγαμε και τελικά πήγαμε να γεννήσουμε. Γεννήθηκε ένα παίδαρος 3.500 γραμμαρίων, στρουμπουλός και αφράτος».




«30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο γιατρός ότι του είπε η γιαγιά που γέννησε το παιδί της κόρης της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου