Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Το ατόπημα της Μενδώνη: Προσφώνησε τη χήρα του Γλύξμπουργκ ως «Αυτή Μεγαλειότης Βασίλισσα» Η Λίνα Μενδώνη παραχώρησε έναν συμβολικό χώρο για pre-wedding party στην οικογένεια Γλύξμπουργκ που μάζεψε και κάτι άλλους ξεπεσμένους του είδους της και χόρευαν τη… Δραπετσώνα του Μίκη και του Λειβαδίτη.




(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

 


Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
 


Οι δυναστείες - νομίζουν ότι - ποτέ δεν πεθαίνουν. Ειδικά οι γαλαζοαίματες.

Οι φυσικοί απόγονοι των «ελέω Θεού βασιλέων», ακόμη και όταν οι λαοί τους δίνουν τα παπούτσια στο χέρι, συνεχίζουν να περιφέρονται σαν βρικόλακες - σέρνοντας και τους ψευδείς και ακυρωθέντες τίτλους τους.


Συνήθως και κάτι αρπαχτές που έχουν κάνει από τα κρατικά θησαυροφυλάκια, τον καιρό που ήταν στη διάθεσή τους.

Υπάρχει μάλιστα και «διεθνής» των πρώην εστεμμένων και του σογιού καθενός - που νταραβερίζονται μεταξύ τους και ενίοτε παντρεύονται - όπως τον παλιό καλό καιρό.


Η δυναστεία Γλύξμπουργκ ξηλώθηκε πριν από μισό αιώνα από την Ελλάδα, αλλά δεν λέει να το πάρει απόφαση και όλο στα πέριξ τριγυρίζει.

Ο Κωνσταντίνος απεβίωσε, αλλά η πολυπληθής οικογένειά του έριξε άγκυρα στην Αθήνα και συντηρεί την έννοια της δυναστείας - ακόμη και με δημοσιεύματα που τους αποκαλούν «πρίγκιπες».


Κάποιες φήμες για κόμμα υπό την αιγίδα τους, δεν έχουν επιβεβαιωθεί – ακόμη.

Ότι στα πράγματα βρίσκεται η οικογένεια Μητσοτάκη δεν είναι διόλου ασύνδετο με το «ξεσάλωμα» που παρατυπούμε εσχάτως, από τους επιγόνους του εκπεσόντος βασιλιά.

Ο γενάρχης της δυναστείας Μητσοτάκη είχε σχέσεις με τους Γλύξμπουργκ - από τον καιρό που, δια της Αποστασίας, υπήρξε ενεργούμενό τους, για την ανατροπή της λαοπρόβλητης κυβέρνησης του «Γέρου».


Γι’ αυτό άλλωστε ο Καραμανλής τον άφησε στα αζήτητα της Μεταπολίτευσης... Θα ήταν σαν να έβαζε τον λύκο στο μαντρί του Δημοψηφίσματος που γέννησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία.

Ο ίδιος ο «λύκος» πάντως, τους πρόσφερε «ιστορικό» άλλοθι επανόδου, χαρακτηρίζοντας «άδικο» το Δημοψήφισμα.

Ως Πρωθυπουργός, τους επέτρεψε να γδύσουν το Τατόι, εξάγοντας 50 κοντέινερ με ό,τι τους ανήκε και δεν τους ανήκε. Συμπληρωματικά, νόμος του Βενιζέλου υποχρέωσε το ελληνικό δημόσιο να τους σκάσει και… οικονομική αποζημίωση.

Σ’ αυτόν τον ιστορικό καμβά, η κυβέρνηση του νεότερου Μητσοτάκη άνοιξε στους απογόνους του τέως, το Βυζαντινό Μουσείο, που δεν επέλεξαν τυχαία για έναν από τους γάμους τους. Είναι βλέπετε και ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς στη μέση.


Την αποστολή ανάλαβε η συνήθης πολιτική οικόσιτη της οικογένειας, που κοσμεί το υπουργείο Πολιτικού από την αρχή της θητείας Μητσοτάκη.

Πότε ακριβώς η Λίνα Μενδώνη εντάχθηκε στην αυλή του Μητσοτακέικου δεν είναι γνωστό. Ξέρουμε όμως ότι συνεδρίαζε με τη… Μαρέβα, ενώ ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Με αυτή την ιδιότητα αξιολογούσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 δίπλα στη Φώφη. Για να διαγραφεί την επόμενη όταν ανακοινώθηκε ως μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου.


Έκτοτε υπηρετεί ακραία τον ρόλο της. Πχ άνοιξε τσιμεντένιους διάδρομους στην Ακρόπολη, για να πραγματοποιηθεί, κατά τις φήμες της εποχής, πασαρέλα του οίκου Ντιόρ, με τον οποίο είχε συνεργασία η πρωθυπουργική σύζυγος - αλλά δεν τους βγήκε και κατέληξαν στο Καλλιμάρμαρο.

Τώρα παραχώρησε έναν συμβολικό χώρο για pre-wedding party στην οικογένεια Γλύξμπουργκ που μάζεψε και κάτι άλλους ξεπεσμένους του είδους της και χόρευαν τη… Δραπετσώνα του Μίκη και του Λειβαδίτη. Για να μην μείνει τίποτε που δεν έχουν προσβάλει σ’ αυτή τη χώρα.

Όπως πρόσβαλε το πολίτευμά της η Μενδώνη, αναφέροντας σε επίσημο έγγραφο της Προεδρευομένης Ελληνικής Δημοκρατίας τη χήρα του Γλύξμπουργκ ως «Α.Μ. Βασίλισσα Άννα-Μαρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου