Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

ΕΣΥ: Με κενές τις 4 στις 10 θέσεις παθολόγων «λειτουργούν» τα νοσοκομεία – Η περίπτωση της Άρτας Αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τα έκτακτα περιστατικά και τις εφημερίες οι εναπομείναντες παθολόγοι του νοσοκομείου Άρτας





Πρόβλημα χωρίς λύση μοιάζει να είναι η έλλειψη παθολόγων στα ελληνικά νοσοκομεία. Τα φαινόμενα παραιτήσεων μόνιμων παθολόγων υπό τις συνθήκες υπερεργασίας και υπερ-εφημέρευσης είναι συνεχόμενα, με αποτέλεσμα παθολογικές κλινικές να είναι πλήρως αποδεκατισμένες, χωρίς να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από νέους γιατρούς για τις κενές θέσεις τις οποίες προκηρύσσει το Υπουργείο Υγείας.

Η περίπτωση της Άρτας είναι η πιο πρόσφατη ενός ντόμινο… κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών του ΕΣΥ. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα που είχε διεξάγει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας, τέσσερις στις δέκα μόνιμες θέσεις παθολόγων είναι κενές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τους γιατρούς της κρίσιμης αυτής ειδικότητας, η αναλογία αυτή σήμερα ενδέχεται να έχει χειροτερεύσει.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου