Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2024

Παρίστανε τον ντελιβερά και ρήμαζε φαρμακεία και ξενοδοχεία στα βόρεια προάστια - Βίντεο ντοκουμέντα Λήστευε καταστήματα και επιχειρήσεις γύρω από το σπίτι του στα βόρεια προάστια. Βίντεο από τη δράση του 44χρονου.






 


Αλέξανδρος Γύγος 


O 44χρονος κατηγορούμενος, είχε κάνει τουλάχιστον 13 ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων είτε φαρμακείων, είτε ξενοδοχείων, είτε καταστημάτων ακόμα και σε βάρος πεζών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.​

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, κινούμενος με ένα σκούτερ, προσέγγιζε κατά τις ώρες λειτουργίας τους το κατάστημα ή το φαρμακείο ή το ξενοδοχείο που σκόπευε να διαπράξει ληστεία και κατόπτευε τον χώρο. Όταν αντιλαμβανόταν ότι δεν υπήρχαν πελάτες, παρά μόνο οι υπάλληλοι, στάθμευε την την μοτοσικλέτα είτε μπροστά στην είσοδο, είτε σε κοντινή απόσταση και στη συνεχεία, έμπαινε στο χώρο. Πλησίαζε τους υπαλλήλους κρατώντας όπλο ή μαχαίρι, εξανάγκαζε τα θύματά του να του δώσουν τα χρήματα του ταμείου, είτε πήγαινε ο ίδιος και τα άρπαζε. Στη συνέχεια τρεπόταν σε φυγή.







Ο 44χρονος φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος μηχανής, υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου. Επίσης, κάλυπτε την πινακίδα κυκλοφορίας της «επιχειρησιακής» του δίκυκλης μοτοσικλέτας είτε με πετσέτα είτε με σακούλα, για να μην καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ήταν ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων, αποτελούσε δικλείδα ασφαλείας, έτσι ώστε ακόμα και αν γινόταν αντιληπτός, να μην μπορούσε να γίνει άμεσα η διασύνδεση του δίκυκλου με αυτόν.


Μάλιστα στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του είχε εφοδιαστεί και έφερε εξοπλισμό, όπως κράνος μηχανής, με το λογότυπο πασίγνωστης και ευρέως διαδεδομένης εταιρείας διανομών (ντελίβερι). Το συγκεκριμένα κράνος του παρείχε το πλεονέκτημα να κινείται συνεχώς στην ίδια περιοχή, χωρίς να κινεί υποψίες. Με τον τρόπο αυτό επιτύγχανε να κατοπτεύει απαρατήρητος τους υποψήφιος στόχους του, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους διερχόμενους περαστικούς ή από περιπολούντες Αστυνομικούς. Όλα τα παραπάνω στοιχεία φανερώνουν πως ο δράστης είχε ξεκάθαρο πλάνο δράσης και οι κινήσεις του ήταν προμελετημένες.

Όλοι οι στόχοι του ήταν κοντά στο σπίτι του, ακόμα και σε απόσταση 50 μέτρων. Με αυτή την τακτική αποκτούσε το πλεονέκτημα να μπορεί να πηγαίνει σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την ληστεία στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί κατά τις αναζητήσεις των προστρέξαντων Αστυνομικών.


Ο 44χρονος, δεν δίσταζε να προτάσσει το όπλο προς το μέρος των θυμάτων -στόχων του, αφήνοντας να γίνει αντιληπτή η πρόθεσή του να το χρησιμοποιήσει, προκαλώντας τους με αυτόν τον τρόπο, τρόμο και ανησυχία. Σε χρονικό διάστημα 46 ημερών, διέπραξε δεκατρείς 13 ένοπλες ληστείες, εκ των οποίων πέντε 5 απόπειρες, καθώς και μία 1 απόπειρα κλοπής σε κατάστημα με αποτέλεσμα να αποκομίσει συνολικό χρηματικό ύψους 4.180 ευρώ.

Την περασμένη Τρίτη (15/10) Αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής πήγαν στο σπίτι του στο Μαρούσι όπου τον εντόπισαν έξω από την πόρτα του σπιτιού του και τον προσήγαγαν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


1. Ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων

2. Ένα (1) όπλο ρέπλικα, μαύρου χρώματος

3. Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

4. Ένα (1) κράνος μηχανής, γνωστής εταιρείας ντελίβερι


5. Ένα (1) ζευγάρι λευκά παπούτσια, τα οποία στο πίσω μέρος τους είναι πορτοκαλί φωσφορίζοντος χρώματος

6. Ένα (1) τζιν παντελόνι, μπλε χρώματος

7. Ένα (1) αμάνικο μπουφάν, σκούρου χρώματος με κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό του γιακά


8. Ένα (1) σακίδιο πλάτης, σκούρου χρώματος

9. Ένα (1) παντελόνι, μαύρου χρώματος

10. Ένα (1) ζευγάρι παπούτσια, μαύρου χρώματος

11. Ένα (1) κοντομάνικο πουκάμισο, μπλε – γαλάζιου χρώματος


12. Ένα (1) τζιν παντελόν,ι ανοικτού μπλε χρώματος με σκισίματα

13. Μία (1) χαρακτηριστική ζακέτα ,κίτρινου χρώματος

14. Μία (1) βερμούδα παραλλαγής

15. Μία (1) μπλούζα, μαύρου χρώματος, που φέρει στο εμπρόσθιο μέρος της χαρακτηριστική στάμπα με το σχέδιο της νεκροκεφαλής

16. Ένα (1) μπουφάν, λευκού χρώματος

Γίνεται μνεία ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων έφερε το παραπάνω ανευρεθέντα ρουχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου