Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024

Στα άκρα της διάσπασης οι «87»: Ο «μετριοπαθής» Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται... Κούγκι Έτοιμη να εκραγεί η «βόμβα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάος χωρίζει τα «στρατόπεδα» στην Κουμουνδούρου.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 
 

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και ένα επιπλέον βήμα προς την οριστική ρήξη. Μόνο που πλέον τα πράγματα παίρνουν χαρακτήρα ανεξέλεγκτο και κινούνται οριακά στην κόψη του ξυραφιού. Η πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, μέχρι πρότινος προέδρου του κόμματος, και - εκ νέου διεκδικητή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ - μοιάζει με το «πάτημα του κουμπιού» για να εκραγεί η «βόμβα» που εδώ και καιρό βρίσκεται στα θεμέλια της Κουμουνδούρου, απειλώντας την ίδια της την ύπαρξη.

Η διαρροή του Πόθεν Έσχες Κασσελάκη και τα ερωτήματα που γεννήθηκαν για τη σκοπιμότητά της λειτούργησαν σαν «ηφαίστειο» που καίει, συμπαρασύροντας ότι περιθώριο είχε απομείνει για να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα στο έκτακτο Συνέδριο και στην εκλογή νέου προέδρου. Μέσα σε αυτό το «ηλεκτρισμένο» κλίμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ ο ίδιος συνεχίζει την στρατηγική που έχει χαράξει με τις περιοδείες και την επαφή με τον κόσμο.
Το εξώδικο Κασσελάκη

Η ενέργεια του Κασσελάκη να «απαντήσει» στο κόμμα του με εξώδικο, απειλώντας πως αν δεν γίνει έρευνα και δοθούν επαρκείς απαντήσεις για τη διαρροή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη «σφράγισε» την απόλυτη διάσταση που υπάρχει στα δυο «στρατόπεδα» και το χάος που τα χωρίζει. Κάτι που προδιαγράφει το σχίσμα που πολλοί έχουν προβλέψει. Μένει να δει κανείς το πως η ρήξη θα δρομολογηθεί:


Στην έκτακτη Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, πάντως, όπως αναφέρει η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, θα συζητηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, θα «προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου». Το σήριαλ με τα Πόθεν Έσχες κορυφώθηκε αργά χθες το βράδυ όταν η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης όλων των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του (διαρρεύσαντος) Πόθεν Έσχες Κασσελάκη.

Ως «απαράδεκτο» επέστρεψε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της θυελλώδους συνεδρίασης το απόγευμα της Τρίτης, το εξώδικο Κασσελάκη που είχε αποστείλει ο πρώην πρόεδρος τόσο στην ΠΓ όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. «Διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του οργάνου.



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας, ταυτόχρονα, τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ τη διαγραφή του ζήτησε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, όπως και η Κατερίνα Νοτοπούλου.
Όλγα Γεροβασίλη: Υπάρχει θέμα διαγραφής

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας με δημοσιογράφους, σημείωσε πως «το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής» για αυτό ζήτησα «έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα πως απαντάμε σε αυτό», προσθέτοντας πως «αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη υπάρχει θέμα διαγραφής». Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στην βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή του κίνηση να απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη το ίδιο του το κόμμα.

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησε την παραίτηση Σβίγκου υποστηρίζοντας πως ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική σελίδα του κόμματος.


«Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός» είπε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την τοποθέτηση της στη ΠΓ αναφέροντας παράλληλα πως «η συντρόφισσα Σβίγκου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν Έσχες του κ. Κασσελάκη».
Αρνητικός ο Πολάκης στη διαγραφή Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης στάθηκε αρνητικός στο ζήτημα της διαγραφής Κασσελάκη, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από την πλευρά Κασσελάκη.

«Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο, 100 φορές, παραπάνω είναι απαράδεκτο να στέλνει υποψήφιος πρόεδρος, κατά δήλωση του εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ηγηθεί», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν νοείται θέμα διαγραφής σε υποψήφιο πρόεδρο», δήλωσε σχετικά με το ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη καθώς αυτό, όπως είπε, δείχνει «αδυναμία», επιβεβαιώνοντας πως κάποια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έθεσαν το ζήτημα «ακροθιγώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου