Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Το σόου Κασσελάκη για τα εγκαίνια των γραφείων στον Ταύρο και τα «καρφιά» στον Τσίπρα για μεταβατικό πρόεδρο Ο Κασσελάκης εγκαινίασε με καπνογόνα τα νέα γραφεία του - Οι αιχμές και τα μηνύματα - Ενθουσιασμός στους «87» μετά την εκδήλωση Τσίπρα, προετοιμάζονται για την εκλογική διαδικασία του επόμενου Σαββατοκύριακου

 



Αναπτερωμένο είναι το ηθικό των στελεχών της ομάδας των «87» του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την οικονομία και την ακρίβεια ήρθε λίγο πριν την σκληρή εσωκομματική μάχη για την εκλογή Συνέδρων, αλλά και τη διοργάνωση του έκτακτου Συνεδρίου.



Στον απόηχο της τοποθέτησής του κ. Τσίπρα, ο οποίος προέβλεψε ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» της κοινωνίας θα αποκτήσει «αργά ή γρήγορα» την «πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει», στελέχη των «87» πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη χθες το βράδυ, προκειμένου να προετοιμαστούν σε πανελλαδική κλίμακα για την εκλογική διαδικασία του επόμενου Σαββατοκύριακου, οπότε θα στηθούν κάλπες για την εκλογή των Συνέδρων, αλλά και για να αποτιμήσουν το κλίμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί εντός κόμματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις.















Συσκέψεις με το επιτελείο του, αλλά και στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής που τον υποστηρίζουν είχε προχθές και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εγκαινίασε χθες τα γραφεία του, στον Ταύρο. Στην σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Κασσελάκης διαμήνυσε πως «δεν υπάρχουν υποψήφιοι Πρόεδροι» και πως «θα υπάρξουν μόνο στο Συνέδριο», ενώ άφησε σαφές υπονοούμενο απέναντι στον προκάτοχό του, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα κεντροαριστερών δήθεν συμφερόντων χωρίς τη βούληση της βάσης».








Ερωτηθείς, μάλιστα, χθες στην ΕΡΤ για την εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως δεν την παρακολούθησε, αλλά «είμαι εδώ για να μην είμαι μεταβατικός πρόεδρος» μιας «συναίρεσης κομμάτων» σημείωσε, στο ίδιο πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας υπαινιγμούς για σχέδιο υπονόμευσής του. «Όταν βλέπεις ανθρώπους που έχουν δράσει αντιδημοκρατικά μέσα στα όργανα να επικροτούν συζητήσεις για νέους φορείς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας για την συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ το 2023 πως «δεν θέλαμε να στηρίξουμε πρώην υπουργικά συμβούλια, πρώην κυβερνήσεων». Στον αντίποδα, «με την προεδρία μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ρευστοποιηθεί και να συγχωνευθεί σε οποιοδήποτε σχήμα» υποστήριξε ο ίδιος, δηλώνοντας ακόμη πως «μπορώ να συνεργαστώ και με τον Νίκο Ανδρουλάκη».















Ανοιχτή η αποχώρηση

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα με φόντο τις διεργασίες για την διεξαγωγή του Συνεδρίου, καθώς απάντησε πως «η πρόθεσή μου είναι να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό βασίζεται στο εάν η διαδικασία του συνεδρίου είναι δημοκρατική». Παράλληλα, «αν υπάρξουν τεράστιες ελλείψεις στο Μητρώο Μελών θα πρέπει να συζητήσουμε πως εκφράζεται η βάση δημοκρατικά» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, ενώ «αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει να μην κάνει συνέδριο ή να κόβει συνέδρους με αντιδημοκρατικό τρόπο, τότε πρέπει να πούμε τα αυτονόητα» ισχυρίστηκε, αμφισβητώντας εμμέσως την εσωκομματική διαδικασία. Στο ενδεχόμενο, μάλιστα, της αποχώρησης και βουλευτών που έχουν ταχθεί στο πλευρό του την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, «αν υπάρξει έλλειμα δημοκρατίας στο τέλος της ημέρας στο ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών» όπως είπε ο πρώην Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Κύμα» υπέρ Παππά

Εν τω μεταξύ, έντονη και οριζόντια δυσφορία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκάλεσε η κίνηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκου Παππά, εξηγώντας κατόπιν πως «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο». Τα επίπεδα ενόχλησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέβηκαν κατακόρυφα, ωστόσο, με την αποστροφή του κ. Μητσοτάκη πως «έχουμε να κάνουμε με έναν αρχηγό -εντός εισαγωγικών- αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι μεταβατικός. Κανείς δεν ξέρει εξ ονόματος ποίου ομιλεί, του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Φαραντούρη, του κ. Γκλέτσου», ενώ στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει βηματισμό και αρχηγό, προφανώς θα είμαι πάλι εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή, κοινοβουλευτικά πολιτική αντιπαράθεση και μην απορήσετε, γιατί αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό, της ΚΟ και του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι τα δύο πρόσωπα αυτά θα συμπίπτουν στην ιδιότητά τους».

Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρεί από την ολομέλεια όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς:





Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε να εκφραστεί κύμα συμπαράστασης από μεριάς κορυφαίων στελεχών προς το πρόσωπο του Νίκου Παππά, ενώ σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «καταδικάζει την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή, να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Για αρκετά στελέχη της πλειοψηφίας, όμως, η συχνότητα με την οποία κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο Πρωθυπουργός τοποθετούνται για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό, καθώς θεωρούν πως στο Μέγαρο Μαξίμου αποβλέπουν στην πριμοδότηση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και στην εικόνα πολυδιάσπασης της αντιπολίτευσης, γεγονός που επιτρέπει την ανεμπόδιστη υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης. Όπως παρατηρούν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «η συνιστώσα του Μαξίμου δεν κρύβει την προτίμησή της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη», για να προσθέσουν με νόημα πως ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ήταν «παραλίγο Υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου