Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

«Άλλα κόλπα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι 87 θέλουν αλλαγή στο χρονο του Συνεδρίου Δεν έχει βρεθεί αίθουσα με την απαιτούμενη χωρητικότητα για τις ανάγκες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.





 
 

Εκτάκτως συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο τραπέζι της ΠΓ συζητείται η αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 1-3 Νοεμβρίου, δηλαδή είτε λίγο νωρίτερα είτε λίγο αργότερα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει βρεθεί αίθουσα για την συγκεκριμένη ημερομηνία με την απαιτούμενη χωρητικότητα για τις ανάγκες του Συνεδρίου.
Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο του βίντεο Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο του βίντεο Κασσελάκη για την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου η Κεντρική Επιτροπή στο πλαίσιο του «οδικού χάρτη» για το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος και την εκλογή νέου προέδρου.


Σημειώνεται πως η Πολιτική Γραμματεία στην εισήγηση της προς την σημερινή ΚΕ θα αναφέρει πως οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου προκειμένου να επικυρωθούν από το συνέδριο του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αποφασιστεί τις προηγούμενες ημέρες, οι προϋποθέσεις για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι γνωστές και περιλαμβάνουν 30 υπογραφές και πόθεν έσχες. Το ζήτημα των υποψηφιοτήτων, λίγες ημέρες μετά το βίντεο Κασσελάκη και τις αντιδράσεις που έφερε εντός της Κουμουνδούρου, αναμένεται να «κεντρίσει» την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εστίες αντιπαράθεσης μπορεί να προκύψουν, όπως και στην τελευταία συνεδρίαση πριν από δυο εβδομάδες, με αφορμή την πρόταση του Δημήτρη Χατζησωκράτη για την μετάθεση της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής από την εκλογή προέδρου και ο ορισμός εκλογής της σε άλλη ημερομηνία.



Η πρόταση αναμένεται να τεθεί εκ νέου, ενώ το σκεπτικό αυτής της πρότασης περιστρέφεται γύρω από την αποφυγή όξυνσης περαιτέρω του δύσκολου κλίματος που έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό εντός του κόμματος καθώς επίσης η τριετής θητεία του οργάνου λήγει την άνοιξη. Από το «στρατόπεδο» Κασσελάκη υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη, η μετάθεση της εκλογής ΚΕ, παραβιάζει το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει την εκλογή προέδρου μαζί με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Εστία αντιπαράθεσης μπορεί να προκύψει και γύρω από το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις αναφορές του Ευαγγελου Αντώναρου, ζήτημα που έθιξε στην συνεδρίαση της ΠΓ ο Κώστας Ζαχαριάδης. Σε αυτό το πλαίσιο η ΠΓ στην εισήγηση της μιλά για αποφυγή συμπεριφορών και εκφράσεων που δε συνάδουν με τον χώρο, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρεται σε πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου