Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2024

Η «Μαρία Κάλλας» της Αντζελίνα Τζολί διχάζει τους κριτικούς «Υπήρχε μια πίεση πίσω από τη δουλειά», έχει δηλώσει η Αντζελίνα Τζολί για την ταινία στην οποία υποδύεται τη Μαρία Κάλλας.




AP | Scott A Garfitt
 


Στην ταινία «Maria», στην οποία η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται τη θρυλική Ελληνίδα τραγουδίστρια της όπερας, Μαρία Καλλά, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται να διχάζει τους κριτικούς κινηματογράφου αφού – μεταξύ άλλων στοιχείων – στις σκηνές τραγουδιού χρησιμοποιείται ένα μείγμα από τη φωνή της Αντζελίνα Τζολί και αυθεντικές ηχογραφήσεις της Μαρίας Κάλλας.

Η ταινία έχει λάβει ανάμεικτες κριτικές, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από το BBC, αν και οι κριτικοί κινηματογράφου έχουν γενικά επαινέσει την κεντρική της ερμηνεία. «Η Αντζελίνα Τζολί είναι απολύτως μαγευτική ως Μαρία Κάλλας, προσδίδοντάς της χάρη και αποφασιστικότητα», δήλωσε η Σοφία Τσιμινέλο του «AwardsWatch», προσθέτοντας: «Δεν εξαφανίζεται μέσα στον ρόλο, αλλά τον υπερβαίνει».


Χάρη σε μια «βιρτουόζικη πρωταγωνιστική ερμηνεία της Αντζελίνα Τζολί και εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία σε όλους τους τομείς», η Έμα Σάσιτς του «Next Best Picture» έγραψε: «Η "Maria" είναι μια θριαμβευτική νότα για τον Πάμπλο Λαρέν, προκειμένου να κλείσει την τριλογία του».





Angelina Jolie, who portrays Maria Callas in Pablo Larraín's 'Maria,' learned to sing opera for the role, which she says helped her 'rediscover' her voice pic.twitter.com/6ThxdyIzU4— Reuters (@Reuters) October 19, 2024







«Είναι η ικανότητα της Τζολί να απεικονίζει μια γυναίκα που κατέχει όλα όσα είναι, που κάνει την ερμηνεία της να τραγουδάει πραγματικά», δήλωσε η Μορίν Λι Λένκερ του «Entertainment Weekly», σημειώνοντας: «Είναι ένα αξιοσημείωτο πορτρέτο μιας γυναίκας που αναμετράται με τον εαυτό της, ακόμη και όταν το σώμα της την απογοητεύει».


Η Στέφανι Ζάκαρεκ του «Time» ήταν λιγότερο ενθουσιασμένη με την ερμηνεία της, ωστόσο, τόνισε ότι η Αντζέλινα Τζολί «ήταν υπεροπτικά ψυχρή και βαθιά ανασφαλής, αλλά δεν συλλαμβάνει τίποτα από το επιβλητικό χάρισμά της, υποστηρίζοντας: «Ο Πάμπλο Λαρέν δεν κάνει χάρες στην ταινία του χρησιμοποιώντας πλάνα της πραγματικής Μαρίας Κάλλας στους τίτλους τέλους, δίνοντας στους θεατές μια αίσθηση όλης της ζωτικότητας που η Αντζελίνα Τζολί και ο Πάμπλο Λαρέν απέτυχαν να συλλάβουν».

Επίσης, ο Ρίτσαρντ Λόσον του «Vanity Fair» ήταν λίγο πιο ψύχραιμος για την ταινία, γράφοντας: «Υπάρχει κάτι αυθαίρετο, απροσδιόριστο στην ταινία. Με την αφαίρεση μερικών λεπτομερειών, η "Maria" θα μπορούσε να αφορά σε οποιαδήποτε μεγάλη ντίβα, αυτή η θολή εικόνα μιας γυναίκας που σαρώνει την τελευταία εβδομάδα της ζωής της».
Αντζελίνα Τζολί: «Δεν ήταν μόνο η χαρά της δουλειάς»


Η Αντζελίνα Τζολί, σε σχετική συνέντευξή της στο Hollywood Reporter που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, είχε πει: «Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά που θα διαβάσει κανείς για τις επικαλύψεις μας ως γυναίκες, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι το πιο προφανές είναι ότι δεν είμαι σίγουρη πόσο άνετα αισθανόμαστε και οι δύο με την έκθεση στη δημοσία σφαίρα. Και υπήρχε μια πίεση πίσω από τη δουλειά, που δεν ήταν μόνο η χαρά της δουλειάς».

Ερωτηθείσα γιατί αναλαμβάνει λιγότερους κινηματογραφικούς ρόλους τα τελευταία χρόνια, η Αντζελίνα Τζολί είχε απαντήσει: «Έπρεπε να είμαι περισσότερο στο σπίτι με τα παιδιά μου». Ακόμα, η ίδια είχε τονίσει ότι ένιωθε έτοιμη να επιστρέψει επειδή τα παιδιά της είναι πλέον «λίγο μεγαλύτερα, γίνονται πιο ανεξάρτητα», λέγοντας: «Με χρειάζονται λιγότερο και έτσι μπορώ να λείπω για διαφορετικά χρονικά διαστήματα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου