Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Το «παζάρι» του ΠΑΣΟΚ...

 




Μόνο να υποσχεθεί πως θα …διορίσει αντιπροέδρους του ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχει ακόμη ζητηθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη...

Χθες για παράδειγμα στην πρώτη του μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη του ζητήθηκε δύο φορές απανωτά να εξηγήσει «πώς» θα αξιοποιήσει τα εν λόγω στελέχη που «πήγαν καλά» στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Αφού η γενική αναφορά του στο ότι άπαντες θα έχουν ρόλο στο ΠΑΣΟΚ εάν εκλεγεί δεν φάνηκε να ικανοποιεί. Αντίστοιχες εκτιμήσεις καταγράφονται και στην αρθρογραφία.

Όμως ήταν μάλλον λογική η παρατήρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που σχολίασε πως αν μιλούσε αναλυτικά για τέτοια θέματα άπαντες το επόμενο λεπτό θα μιλούσαν για «παζάρι» θέσεων.

Η καταμέτρηση των ψήφων της πρώτης Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ έφεραν έντονες αλλαγές …συναισθημάτων. Όχι μόνον λόγο του «ντέρμπι» ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο που τελικά κέρδισε ο Δήμαρχος Αθήνας. Αλλά …γενικώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Άννας Διαμαντοπούλου. Ξεκίνησε ίσως πιο εντυπωσιακά από όλους. Μια και πρώτα βγήκαν τα αποτελέσματα από τις κάλπες του Εξωτερικού. Έτσι λοιπόν η πρώην υπουργός βρέθηκε να προηγείται όλων …στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε να «σαρώνει» με 122 ψήφους, Παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν επί χρόνια εκεί ως ευρωβουλευτής.

Μετά ήρθε το Παρίσι. Κι εκεί η Άννα Διαμαντοπούλου πρώτευσε, αν και με πολύ λιγότερες ψήφους. Μόλις 19 έναντι 14 του Χ.Δούκα, 12 του Π.Γερουλάνο και 8 του Νίκου Ανδρουλάκη.  Στην συνέχεια βέβαια «έπεσε βαριά» η εγχώρια πραγματικότητα και η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στην 4η θέση. Μπορεί φυσικά να θυμάται πως συγκέντρωσε ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό με 19,52%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν πάντως όσα ακούγονται για το πώς …ξεκίνησε αυτή η υπόθεση. Αρχικά λέγεται πως η Άννα Διαμαντοπούλου δεν επιθυμούσε να κατέβει στις εκλογές. Αυτό που θρυλείται πως της άλλαξε την γνώμη είναι η στήριξη που της δόθηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιαννη Παναγόπουλο. Όπως και από στελέχη που επηρεάζει.

Τελικά δεν πήγε και τόσο καλά αυτό. Άλλωστε ο εν λόγω υποστηρικτής έχει αποδείξει ήδη από το δημοψήφισμα του 2015 ότι δεν έχει και πολύ καλή σχέση την εκτίμηση των εκλογικών τάσεων...

Επισυνδέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου