Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2024

Ντροπιαστικό σκηνικό στην Ξάνθη: Έδιωξαν τον μουφτή Κομοτηνής από τζαμί (Βίντεο) Στο εξοργιστικό σκηνικό στην Ξάνθη πρωταγωνιστής ήταν πολιτικός της μουσουλμανικής μειονότητας.




xronos.gr

 


Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν την Παρασκευή (11/10) στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής προσευχής στο τέμενος Πλατάνου (ή Τσινάρ τζαμί).

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Χronos, η οποία παραθέτει και σχετικό βίντεο, ο νόμιμος μουφτής Κομοτηνής, ΧαλήλΤζιχάτ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο εγκαινίων του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου της πόλης, παρέμεινε στην περιοχή για τη μεσημεριανή προσευχή, όπως ορίζει το Κοράνι.


Ωστόσο, όταν προσπάθησε να μπει στο τέμενος Πλατάνου, έγινε δέκτης μίας αναίτιας φραστικής και παραλίγο σωματικής επίθεσης, όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο, προκειμένου να μην του επιτραπεί η είσοδος στο τζαμί.

Πρωταγωνιστής της επίθεσης, όπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, γνωστός πολιτικός της μειονότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023. 


Ο Μπαλτατζή διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον μουφτή Κομοτηνής, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί!

Χάρη στην παρέμβαση κάποιων πιο ψύχραιμων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς η κατάσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκτραχυνθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου