Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024

Νέα «χτυπήματα» από Σαμαρά και Καραμανλή: «Κάπου έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» Βασίλης Σκουρής

 





Στο επίκεντρο τα εθνικά θέματα- Παρέμβαση σήμερα από Λευκωσία του Αντώνη Σαμαρά, στο βιβλίο Χαρβαλιά για τις γερμανικές επανορθώσεις το Νοέμβριο ο Κώστας Καραμανλής- Η ανησυχία Μαξίμου για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.





Ως «επίδειξη ...άγχους» εκ μέρους του Μαξίμου θεωρούν Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς τις επιθέσεις που δέχονται «μέσω τρίτων», μέσω δηλαδή φιλοκυβερνητικών μέσων, από το Μέγαρο Μαξίμου.


Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, μάλιστα, δείχνουν να απορούν για το θόρυβο που ξεσηκώθηκε από την παρουσία τους στην εκδήλωση του ΕΕΑ για επιχειρηματικές βραβεύσεις. «Για να ανησυχούν έτσι κάπου έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» διαμηνύει ένας εξ αυτών, λέγοντας πως «θα φανεί» για το λόγο ακριβώς που το Μαξίμου έχει επιλέξει αυτή τη στάση απέναντί τους.

Τόσο ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν προγραμματίσει τις επόμενες παρεμβάσεις τους, μεγάλο μέρος στις οποίες θα περιλαμβάνουν τα εθνικά θέματα- για την ακρίβεια οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο, καθώς θα απονείμει το Βραβείο της «Γυναίκας της Χρονιάς» που φέτος απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της χρονιάς λόγω των 50χρονων από την εισβολή και κατοχή της νήσου από την Τουρκία.



 

Στον χαιρετισμό που θα απευθύνει αναμένεται να απευθύνει μηνύματα στην κυβέρνηση για τον ελληνοτουρκικό διάλογο που αρχίζει να διερευνάται ως προς την προοπτική του με τη συνάντηση Γεραπετρίτη -Φιντάν στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Οι πληροφορίες, άλλωστε, επιμένουν πως το Μαξίμου θα ανοίξει επί της ουσίας το διάλογο αν στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα υπάρξει.

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να είναι ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ» που αναφέρεται στις γερμανικές επανορθώσεις, στην Τρίπολη, τον επόμενο μήνα.

Και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των«"Παιχνιδιών Εξουσίας», αναμένεται να κάνουν τουλάχιστον από μια ακόμα παρέμβαση ο καθένας έως το τέλος του έτους.


Όπως καταλαβαίνετε έχει ψωμί το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου