Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας: Η συγκυριακή πλειοψηφία εξευτελίζει την αριστερά – Συνέδριο και εκλογές με υποψήφιο τον Κασσελάκη...

 




Ψήφισμα για την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής  με συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα, εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα.



Χρεώνει στη σημερινή κεντρική επιτροπή την εξελισσόμενη διάλυση του κόμματος...

καταδικάζει ως εξευτελισμό της αριστεράς και αντιδημοκρατικές τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας και ζητά να γίνει κανονικά το συνέδριο και να αρθεί ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλλει στον Στέφανο Κασσελάκη οι αντίπαλοί του, ώστε να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Μην κουράζεστε, είναι νομοτελειακό: το νέο πάντα κερδίζει. Θα είμαστε εδώ ως το τέλος, μέχρι να καμφθούν αυτοί οι μηχανισμοί» διαμηνύει μία από τις μεγαλύτερες νομαρχιακές του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Ολόκληρη η απόφαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας


«Η απόφαση της ΚΕ στις 12/10/24 αποτελεί άλλο ένα “επεισόδιο” στο συνεχιζόμενο δράμα της εκτροπής που συμβαίνει στο κόμμα μας.

Με μια αμφισβητούμενη απαρτία αποφασίστηκε και διατάχθηκε ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική αναμέτρηση.

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος δεν έχουμε εδώ και καιρό καμία αμφιβολία ότι μια συγκυριακή πλειοψηφία της ΚΕ λειτουργεί με ιδιοτέλεια, θεωρώντας το κόμμα ιδιοκτησία της, επιδιώκοντας τη στασιμότητα και την παραμονή σε ένα θολό και βαλτώδες τοπίο.

Η διαφάνεια και η δημοκρατία δεν είναι προαπαιτούμενα ούτε καν  ζητούμενα. Αυτό αποδεικνύεται από τις επαναλαμβανόμενες αντικαταστατικές ενέργειες που μοναδικό σκοπό έχουν τον αφανισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τον κομματικό “χάρτη”.

Τα μέλη και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τους γυρίζει την πλάτη. Η συγκυριακή αυτή πλειοψηφία γνωρίζει, ήδη από το προηγούμενο συνέδριο, ότι δεν έχει καμία εκλογική τύχη σε οποιαδήποτε πολιτική αναμέτρηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η κοινωνία αλλάζει, οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, οι άνθρωποι προχωρούν με διαφορετικό βηματισμό και η κομματική νομεκλατούρα δεν θέλει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν εκφράζει αυτόν τον κόσμο αλλά μόνο τον μικρό της εαυτό.

Μοναδικά επίδικα είναι τα οφίτσια, οι κομματικοί μισθοί και τα αξιώματα για όσο περισσότερο καιρό γίνεται, παίζοντας πολιτικάντικα παιχνίδια τις πλάτες των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δεν επιτρέπουμε αυτόν τον εξευτελισμό! Είναι πρωτοφανή αυτά για την ιστορία του τόπου και της αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να προτείνει και να εφαρμόσει τις αναγκαίες αλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας. Η άμεση δημοκρατία μέσα από δημοψηφίσματα, δυνατότητα νομοθέτησης των τοπικών κοινωνιών κτλ είναι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά αυτό «ξεχάστηκε» προκειμένου να κατηγορηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης ότι θέλει να αλλάξει το πολίτευμα.

Για να τα υπερασπιστεί όμως κάποιος τέτοιες προτάσεις πρέπει να είναι βαθιά δημοκρατικός και να προτίθεται να αλλάξει πρώτα το ίδιο του το “σπίτι”.

Μην κουράζεστε, είναι νομοτελειακό: το νέο πάντα κερδίζει.

Θα είμαστε εδώ ως το τέλος, μέχρι να καμφθούν αυτοί οι μηχανισμοί.

Στην συγκυριακή πλειοψηφία της ΚΕ που έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντικαταστατικότητας και αντιδημοκρατικών πρακτικών χρεώνουμε:

  •     τη διαλυτική κατάσταση στο κόμμα
  •      την αποστροφή μεγάλου μέρους φίλων και ψηφοφόρων μας για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα και παίρνονται οι αποφάσεις
  •     την άνοδο της ακροδεξιάς και την ασυδοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενώ τα προβλήματα της κοινωνίας οξύνονται
  •     την τυχόν παλινόρθωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Τους ενημερώνουμε ότι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω τους. Τα συγκεκριμένα στελέχη, κλεισμένα στους τέσσερις τοίχους της Κουμουνδούρου, μαζί με την έμμισθη κομματική φρουρά τους,  κάνουν σχέδια επί χάρτου, που καμία σχέση δεν έχουν με την λαϊκή βούληση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εμείς και τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε ένα σύγχρονο Αριστερό, Ευρωπαϊκό κόμμα, που τα μέλη του θα έχουν τον πρώτο λόγο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •     Την άρση όλων των αντιδημοκρατικών και αντικαταστατικών αποφάσεων της κεντρικής επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας.
  •     Ένα ανοιχτό συνέδριο με υποψήφιο και τον νόμιμο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.
  •     Εκλογή ΚΕ μαζί με την εκλογή προέδρου όπως ορίζει το καταστατικό.
  •     Στο τέλος, όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι ιδιοκτήτες του κόμματος, οι αυτόκλητοι “σωτήρες της αριστεράς” και των αξιών της ζωής θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, όχι με όρους κλειδαρότρυπας όπως τώρα, αλλά πολιτικά.
  •     Εμπιστευόμαστε τα μέλη μας, εμπιστευόμαστε τους φίλους του κόμματος, εμπιστευόμαστε την κοινωνία που ψάχνει με αγωνία να βρει να ακουμπήσει τις ελπίδες της για μια καλύτερη ζωή.
  •     Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουν όλα, και όπως είπε ο σύντροφός πρόεδρος ” η αριστερά αποκλείεται να αποκλείει, επιβάλλεται να ανοίγει στο αύριο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου